Deloindom: Odprta vrata - na počitnicah

Ribiška mreža na steni, školjke in slike z morskimi motivi pripovedujejo zgodbo počitnic, čudovit razgled iz jedilnice na morje pa še nadgradi pravi morski ambient v sodobnem apartmaju na hrvaškem otoku Krku.

Objavljeno
06. junij 2017 15.11
Aleksandra Zorko
Aleksandra Zorko
Pod zasnovo interierja sta se podpisala arhitektka Nina Grm in oblikovalec Sašo Mulalič iz arhitekturnega biroja Arhimodul.

Projekt zasnove interierja počitniškega apartmaja, v katerem lahko biva deset ljudi, sta se lotila, ko so bili položeni tlaki in končani kopalnici, tako da v to niso posegali. Sprva sta bili predvideni dve ločeni enoti, a so se pozneje odločili za združitev v en večji apartma. Tako se današnja tlorisna zasnova 110 kvadrantih metrov velikega apartmaja začne pri vhodnem delu, od koder vstopimo v dnevno-bivalni prostor s kuhinjo. Tu ima osrednje mesto večnamenski pohištveni element – kubus, v katerem so združeni dva pograda s stopnicami, omare in sedišča v predprostoru. Desno od njega se zvrstita kuhinja in jedilnica, skozi katero se nadaljuje pot še v dve sobi in kopalnico. Levo od kubusa pa so dnevni prostor, kopalnica in še dve sobi. Ob zasnovi interierja so morali izvesti nekaj manjših gradbenih posegov, kot je presta­vi­­­­­­­­t­ev električnih izpustov, vodovodnih inštalacij, stikal ..., ki jo je zahtevala drugačna postavitev notranje opreme.

Celotno zgodbo o zasnovi zanimivega počitniškega stanovanja si preberite v novi številki priloge Deloindom.