Deloindom: Odprta vrata – Čudež v slogu vintage

Predstavljamo svetlo in nadvse živahno stanovanje v Berlinu, ki ga zaznamuje slog vintage.

Objavljeno
10. september 2014 16.51
living4media
living4media

Katja Leidinger obožuje slog 20. stoletja, še posebno pa so ji pri srcu predmeti iz petdesetih let. Zbirati jih je začela že v najstniških letih in še vedno prinaša domov različne drobnarije iz tega obdobja, ki pritegnejo njeno pozornost. Iz ljubezni do sloga vintage se je rodil tudi blog o dogodivščinah na bolšjih trgih. Svoje stanovanje v Berlinu je obogatila s predmeti iz svoje zbirke in ga popestrila z živahnimi barvnimi odtenki.

Tako kot številni ljubitelji vintage sloga ima tudi Katja nekaj posebnih zbirk. Njena največja strast so ure. »Zbiram jih že vsaj deset let, tako da se zbirka nenehno povečuje,« z roko pokaže na štiri elegantne retro ure na svoji mizi. Kar nekaj jih tiktaka tudi v dnevni sobi. A čeprav obožuje ure, še zdaleč ni suž­nja časa, sicer pa o njenem sproščenem življenjskem slogu priča tudi lahkotna oprema stanovanja. »Naš dom je barvita mešanica vintage predmetov, klasičnega dizajna in Ikee,« pravi.

Z možem Georgom, računalniškim programerjem v glasbeni industriji, triletno hčerko Umo in dvema mačkoma – Kasimirjem in Ernijem – živijo v Prenzlauer Bergu v samem središču Berlina, na območju, za katero so značilni mogočni nizi hiš, zgrajenih pred stotimi leti, četrt pa se ponaša tudi s številnimi trgovinami z izdelki vintage, živahnimi kavarnicami in bistroji.

Celotno zgodbo si lahko preberete v zadnji tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.