Deloindom: Odprta vrata − V severnjaškem slogu

Elisabeth Fougner je izoblikovala svoj slog, vendar s kančkom skandinavskega pridiha.

Objavljeno
13. oktober 2014 01.46
Mariana Schroeder
Mariana Schroeder

Arhitektka za notranjo opremo Elisabeth Fougner se ponaša s tisto vrsto samozavesti, zaradi katere se zdi, da je opremljanje prostorov nekaj sila preprostega. Vse − od gugalnika Charles in Ray Eames do elegantne črne kuhinje − se družini prilega kot rokavica na roko. Z leti je izoblikovala svoj slog, vendar pri tem vedno poskrbi tudi za kanček skandinavskega pridiha.

Hiša Elisabeth Fougner in njene družine stoji v mirnem okolju v kraju Smestad, ki je kak­šnih 20 kilometrov oddaljen od norveškega glavnega mesta. Mlada arhitektka živi tukaj z možem in dvema otrokoma. Vsi skupaj zelo uživajo v družinskem življenju. Kot arhitektka za notranjo opremo, ki se z velikim zanimanjem posveti tudi najmanjšim detajlom, je v Smestadu za svojo družino ustvarila popolno domovanje.

Hišo je našla na spletu, a se ji je zdelo, da bo za njihove potrebe najbrž premajhna. Kljub temu se je odločila, da si jo bo ogledala. Ko so z družino skupaj prišli na ogled, je ugotovila, da obstaja cela vrsta možnosti, s katerimi bi lahko povečali pritlični del. Če bodo torej opravili določene spremembe, bodo imeli dovolj prostora − in tako so jo kupili. »Takoj po začetni naglici ob nakupu mi je postalo jasno, da se nam je ponudila enkratna priložnost, da to staro hišo preoblikujemo v dom, kakršnega smo si od nekdaj želeli,« pravi Elisabeth.

Celotno zgodbo si lahko preberete v zadnji tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.