Deloindom: Praznične zgodbe

Smisel lepo okrašenega doma ni v trendih, temveč v prijetnem ambientu, vonju po doma pečenih piškotih in druženju z najdražjimi.

Objavljeno
29. december 2015 15.45
Aleksandra Zorko
Aleksandra Zorko

S praznično dekoracijo je podobno kot z drugo opremo in dodatki za dom: spreminja se iz leta v leto in iz sezone v sezono. Zdaj, ko je modno vse, kar diši po naravnem in preteklosti, sta se ta dva trenda prikradla tudi na to področje. A smisel lepo okrašenega doma ni v trendih, temveč v prijetnem ambientu, vonju po doma pečenih piškotih in druženju z najdražjimi.

Večina okrasi stanovanje in postavi praznično drevesce pred božičem, marsikdo že sredi decembra, za tiste, ki jim to ni uspelo, a bi vseeno želeli nekaj prazničnega vzdušja, pa smo pripravili nekaj predlogov za navdih.

Diši po naravnem

Pravijo, da je vonj po smreki v stanovanju med prazniki nekaj najlepšega. Obstajata dve možnosti, to je posajeno drevesce v loncu ali odžagano. A kaj bolj sledi trendu naravnega kot smrečica v loncu, posebno če jo tudi okrasimo z naravnimi materiali in v zemeljskih odtenkih. Če jo bomo postavili na primer v pleten okrasni lonec, bodo na njej dovolj beli okraski, ki spominjajo na snežne kepe. Lahko so kar volneni cofki, ki jih z otroki sami izdelate, na primer iz ostankov volne. Podoben učinek bodo imele tudi povsem bele bunke ali okraski iz stekla. Manjkati pa ne smejo lučke. Lahko so drobne in skrite med vejicami.

Več nasvetov za okrasitev v zadnjem hipu najdete v novi številki priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.