Deloindom: Sejem Ambient – kreativne ideje mladih

Predstavljamo nekaj izdelkov, ki so na letošnjem pohištvenem sejmu Ambient Ljubljana na nas naredili največji vtis, naj bo zaradi inovativne oblike, izbora barv in materialov ali zanimive ideje.

Objavljeno
03. december 2015 12.21
Aleksandra Zorko
Aleksandra Zorko

Sejem pohištva Ambient Ljubljana, ki so ga že šestindvajsetič pripravili na Gospodarskem razstavišču, je med drugim ponudil nekaj inovativnih zamisli in lepega oblikovanja. V ospredju so les, recikliranje, modularno pohištvo. Sprehodili smo se med razstavnimi prostori in vam predstavljamo nekaj izdelkov, ki so na nas naredili največji vtis, naj bo zaradi inovativne oblike, izbora barv in materialov ali zanimive ideje.

Zibelka Ananni: Growing with love, oblikovanje Ana Črešnik in Aljaž Verčko

Zibelka Ananni: Growing with love, ki raste z otrokom, predstavlja zibelko, igralno podlogo in gugalnico v enem. Oblikovala sta jo mlada oblikovalca Ana Črešnik in Aljaž Verčko, ki delujeta v okviru AVD studia. Zibelka je prvih nekaj mesecev v življenju otroka varno zavetje za spanec, ko pa jo malček preraste, se spremeni v igralno podlogo, trdno dno, ki pri tem ostane, pa lahko kot gugalnico obesimo kje v bivalnem prostoru.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Janez Mesarič, Klemen Smrtnik in Ernest Nograšek, je njun izdelek, ki je bil predstavljen na razstavi Top ideje – borza oblikovanja, uvrstilo med tri najboljše izdelke in s tem prejem­nike nagrade, ki jo za najbolj drzne in sveže ideje podeljujejo perspektivnim mladim arhitektom in oblikovalcem.

Stoli Theo, Orion, Leon in Olin, Stolarna

Kolekcija štirih novih stolov Theo, Orion, Leon in Olin predstavlja novo zgodbo podjetja Stolarna, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo izdelave tega pohištva. Od leta 2014 je lastnik Stolarne podjet­je KGŽ. Novosti, ki se spogledujejo z izčiščenim skandinavskim oblikovanjem, zanje pa so uporabili les hrasta, jesena, macesna in bukve, bodo poslali na trg spomladi.

Zibalnik, oblikovanje Mojca Berhtold in Maša Cotič

Zibalnik združuje več funkcij: zibelko za dojenčka in sedež za mamo. Pozneje, ko otrok ne potrebuje več zibke, se ta prelevi v gugalnik. Zibalnik je izdelan iz brezove vezane plošče. »Namenjen je zibanju v dvoje – crkljanju dveh zaljubljencev ali uspavanju dojenčka. Perforirane vertikale in plošča ter kolut vrvi omogočajo, da uporabnik soustvarja zibalnik in ga tako naredi unikatnega,« pravi soavtorica Zibalnika in arhitektka Mojca Berhtold (foto Sašo Domijan).

Celoten izbor uredništva si lahko ogledate v prilogi Deloindom ali na www.deloindom.si.