Deloindom: Stilska osvežitev - kuhinja s piko na i

Arhitekti tokrat svetujejo mlademu paru, ki mu je pri prenovi več kot 80 let stare hiše zmanjkalo idej pri opremi kuhinje.

Objavljeno
07. december 2015 11.27
K. Ž.
K. Ž.

Par se je pred dobrim letom lotil prenove hiše, ki je stara več kot 80 let. V kuhinji, ki sta jo opremila sama, jima je zmanjkalo idej za piko na i. Želita si tudi novo jedilno mizo, ki bo dovolj velika za štiri ljudi, torej primerna za družino.

Problem

Kuhinja je sicer nova in sodobna, vendar prostor deluje hladno in brezosebno. Manjka osebna nota, s podrobnostmi, ki bi priteg­nile pogled. Zavesa, preproga in viseča luč se ne ujemajo s preostalim prostorom. Jedilna miza je premajhna in se prav tako ne sklada s slogom prostora, enako velja za jedilniške stole. Na edini prosti steni, kamor bi lahko postavili večjo mizo, pa je pritrjena polička z mikrovalovno pečico. Par je razmišljal tudi o okrogli mizi, a je zanjo žal premalo prostora.

Kakšno rešitev predlagajo arhitekti in kam nam lahko pošljete svoje arhitekturne težave, preberite v prilogi Deloindom ali na www.deloindom.si.