Iz nove številke revije Deloindom+: Londončani so nomadi, Berlinčani najemniki

V tokratni izdaji revije Deloindom+ arhitektka razkriva, kakšne so razlike med Slovenci in Evropejci, ko gre za prenovo in opremo stanovanj.

Objavljeno
15. oktober 2014 12.51
K. N. M., Deloindom
K. N. M., Deloindom

Kaj pa Milančani? Ti veliko dajo na dizajn in sodobno opremo stanovanja. Kako se nekateri Evropejci razlikujejo od povprečnega Slovenca, ko gre za prenovo in opremo stanovanj, preberite v pogovoru z arhitektko Mašo Prinčič, ki sodeluje pri opremljanju stanovanj v enem od berlinskih arhitekturnih birojev, pred tem pa si je izkušnje nabirala tudi doma in v Londonu.

V pogovoru, ki ga objavljamo v tokratni izdaji revije Deloindom+, arhitektka razkriva, da so razlike precejšnje. Predvsem so v tujini, zaradi višjega standarda seveda, pripravljeni v prenovo in opremo vložiti precej več kot pri nas, čeprav imajo stanovanje morda le v najemu, drugačno pa je tudi dojemanje teh posegov in arhitektov. Nemci so izrazito zavedni, raje se odločijo za izdelke, narejene v Nemčiji, nekaj iz ekoloških razlogov, pa tudi zaradi ohranjanja znanja in tradicije. Za tiste, ki radi kukate po tujih praksah in se zgledujete po njih, odpiramo vrata velikega milanskega stanovanja, ki ga zaznamujeta vrhunski dizajn in družinska dediščina: starine, umetniška dela in perzijske preproge. V ospredju je izbor pohištva in materialov, s katerimi je italijanski arhitekt Marco Piva ustvaril sodoben in brezčasen dom brez vpadljivih barv ter s poudarkom na funkcionalnosti. 

Nova številka revije Deloindom+ je v prodaji od srede, 8. oktobra 2014. Nanjo se lahko naročite, če pokličete na brezplačno številko 080 11 99 ali pišite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..