Slovensko oblikovanje: Ooh noo - lepo, naravno, igrivo

Nežni vzorci, umirjene barve in naravni materiali so glavne značilnosti posteljnine za otroške postelje in igrač, ki nastajajo pod slovensko blagovno znamko Ooh noo.

Objavljeno
26. november 2015 12.26
Aleksandra Zorko
Aleksandra Zorko

Subtilno oblikovani izdelki za najmlajše prihajajo iz oblikovalskega studia Wilsonic Design, ki ga vodi industrijska oblikovalka Nina Mihovec.

»Opazili smo, da je na trgu zelo težko najti minimalistično in lepo oblikovano posteljnino iz povsem naravnih materialov za otroške postelje. Prav tako manjka lepo oblikovanih igrač iz naravnih materialov. Ker imamo veliko izkušenj na področju razvoja novih izdelkov, se nam je zdela ta priložnost kot nalašč, da preizkusimo svoje znanje. V neposrednem stiku z razvojem in izdelavo smo tako dobili še izkušnjo iz prve roke, ki je nenadomestljiva. Izkazalo se je, da smo dobro ocenili trg in vstopili na pravi način, saj so naši izdelki na svetovnem trgu zelo lepo sprejeti,« pojasnjuje oblikovalka Nina Mihovec, zakaj so se pred letom dni odločili prav za to področje oblikovanja.

Takrat so si, kot pravi, zastavili cilj, da bi bila blagovna znamka dobro sprejeta med mnenjskimi voditelji sodobnega oblikovanja interierjev otroških sob. »Spominjam se, da smo našteli nekaj velikih svetovnih imen, s katerimi bi želeli sodelovati, in v naše veliko veselje so nekateri od njih že prvo leto začeli kupovali pri nas. Iz njihovih odzivov na družbenih omrežjih je jasno razbrati, da smo ubrali pravo strategijo in da nas prepoznavajo kot pravo izbiro, ob boku velikim skandinavskim tržnim znamkam,« pojasnjuje oblikovalka, ki je s svojo ekipo pred leti med drugim oblikovala gugalnega konjička Googy za Tapetništvo Novak. Tudi Googy je nastal iz lastne potrebe, ko je za sina iskala primeren gugalnik, ki bi bil všeč tudi njej, na katerem se ne bi mogel udariti in ki bi bil hkrati del opreme dnevne sobe. Takrat nam je pojasnila, da ko prideš v čas starševstva, se podoba stanovanja zelo prilagodi otroku. »V dnevni sobi so kar naenkrat kupi plastičnih igrač, ki jih je treba nekam zložiti, če želiš, da je vsaj približno pospravljeno. Tako se je porodila zamisel, da bi naredili konjička, ki bo uporaben za otroka in hkrati všeč mamicam, da ga bodo sprejele kot del dnevne sobe. Obliko sem toliko stilizirala, da otrok še vedno prepozna konjička,« je povedala.

Več o izdelkih oblikovalskega studia Wilsonic Design si preberite v prilogi Deloindom ali na www.deloindom.si.