Bučni kolač

Ravno prav sočen, z okusom bučnega olja in dodatkom temne čokolade. Mamljivo!

Objavljeno
10. oktober 2014 15.07
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Popestrite si današnji dan s finim bučnim kolačem.

Sestavine:
200 g moke, 2 žlički pecilnega praška
70 g mletih bučnih semen
70 g nasekljane čokolade
3 jajca, 170 g sladkorja
1 dl rastlinskega olja, 0,5 dl bučnega olja
2 dl sladke smetane

Priprava:
Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
Pekač dobro namastimo in posujemo z mletimi bučnicami (ali pa dno prekrijemo s papirjem za peko).
Moko zmešamo s pecilnim praškom, bučnimi semeni in nasekljano čokolado.
Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo rastlinsko in bučno olje, nato počasi dodajamo še mešanico z moko.
Vlijemo v pekač in pečemo približno 40 minut. Vrata pečice odpremo in pustimo, da se kolač počasi ohladi. Če se v sredini malce sesede, brez skrbi, vse je prav.
Sladko smetano stepemo (po želji s sladkorjem v prahu), premažemo po ohlajenem kolaču in po vrhu potresemo z bučnimi semeni.