Četrtkov namig za kosilo: Juhica iz bučk s parmezanom in popečenimi kruhki

Polnega okusa; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
16. junij 2015 08.58
Posodobljeno
18. junij 2015 12.00
BUČKE PARMEZAN
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

1 čebula

žlička masla

strok česna

pest listov bazilike

sol, poper

4–5 zelenih bučk

voda ali jušna osnova

1–2 žlici kisle smetane

50 g parmezana ali podoben trdi sir

2 rezini kruha

 

Priprava:

Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.

V lonec damo maslo in na njem svetlo prepražimo čebulo.

Dodamo še bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se bučke zmehčajo in okus okrepi.

Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odprto kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho še začinimo z baziliko.

Medtem narežemo kruh na majhne kocke, jih v ponvi na šibkem previdno popečemo in stresemo v servirno posodico.

Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan ter premešamo. Malo ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.

Po juhi ponudimo v pečici pečena svinjska rebrca in jajčne vlivance s sezonsko solato.