1 čebula
žlička masla
strok česna
pest listov bazilike
sol, poper
4–5 zelenih bučk
voda ali jušna osnova
1–2 žlici kisle smetane
50 g parmezana ali podoben trdi sir
2 rezini kruha
Priprava:
Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.
V lonec damo maslo in na njem svetlo prepražimo čebulo.
Dodamo še bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se bučke zmehčajo in okus okrepi.
Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odprto kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho še začinimo z baziliko.
Medtem narežemo kruh na majhne kocke, jih v ponvi na šibkem previdno popečemo in stresemo v servirno posodico.
Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan ter premešamo. Malo ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.
Po juhi ponudimo v pečici pečena svinjska rebrca in jajčne vlivance s sezonsko solato.