Četrtkov namig za kosilo: Čufti s krompirjevim pirejem

Otroška klasika; priprava 20 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
21. avgust 2015 13.49
ČUFTI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
750 g mletega mesa
2 rezini starega kruha
(ali 4 žlice krušnih drobtin)
jajce
sol, poper
ščep muškatnega oreščka
majhna čebula
pločevinka vloženega
paradižnika ali 4 sveži veliki
mesnati paradižniki
olje za peko, malo moke

Priprava:
Kruhu odstranimo skorjo, ga nadrobimo v skledo in poškropimo z vodo, da se povsem namoči.
Medtem drobno narežemo čebulo, jo stresemo v globoko ponev in na malo olja svetlo popražimo. Stresemo na kruh, dodamo še meso, solimo, začinimo, dodamo jajce in zmes kar z rokami krepko premešamo.
Iz zmesi oblikujemo za slivo velike mesne kroglice. Vsako povaljamo v moki in v ponvi na malo olja postopoma opečemo. Preložimo na krožnik.
V ponev damo paradižnik, previd­no vložimo še opečene mesne kroglice in pristavimo. Počasi pokrito kuhamo 20 minut, da se povsem skuhajo. Po potrebi prilijemo še malo vode. Omako začinimo po okusu.
Ponudimo – otrokom v veselje – s krompirjevim pirejem in veliko skledo zelene solate s koruzo.

Opomba: Za malo bolj hranljivo različico kruh namočimo z mlekom.