Četrtkov namig za kosilo: Jetrca v paradižnikovi omaki

Ponudimo s kruhom ali slanimi štruklji; priprava 10 minut, čas kuhanja 5–10 minut

Objavljeno
28. avgust 2015 11.15
Posodobljeno
03. september 2015 12.00
JETRCA V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
300–400 g govejih ali svinjskih jeter
2 čebuli
3 stroki česna
1 por
2 žlici olja
pločevinka vloženega paradižnika
majaron, timijan
sol

Priprava:

Čebulo in por narežemo na koles­ca. Česen sesekljamo ali stremo. Jetrca narežemo na tanke rezine ali trakove.
Na olju najprej hitro popražimo čebulo, da postekleni, dodamo por, česen in nazadnje jetrca ter pražimo minuto ali dve, da posivijo. Začinimo s timijanom in majaronom.
Prilijemo vložen paradižnik, pokrijemo in kuhamo največ 5 minut.
Na koncu solimo, popramo in postrežemo s kosom kruha ali slanimi skutnimi štruklji po zelenini juhi. Ne bo odveč niti skleda zelene solate s česnovo polivko.