Četrtkov namig za kosilo: Jetrca v paradižnikovi omaki

Ponudimo s kruhom ali štruklji; priprava 10 minut, čas kuhanja 5–10 minut

Objavljeno
13. oktober 2014 10.55
JETRCA V PARADIŽNIKOVI OMAKI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

300–400 g govejih ali svinjskih jeter

2 čebuli

3 stroki česna

1 por

2 žlici olja

pločevinka vloženega paradižnika

majaron, timijan

sol

 

Priprava:

Čebulo in por narežemo na koles­ca. Česen sesekljamo ali stremo. Jetrca narežemo na tanke rezine ali trakove.

Na olju najprej hitro popražimo čebulo, da postekleni, dodamo por, česen in nazadnje jetrca ter pražimo minuto ali dve, da posivijo. Začinimo s timijanom in majaronom.

Prilijemo vložen paradižnik, pokrijemo in kuhamo največ 5 minut.

Na koncu solimo, popramo in postrežemo s kosom kruha ali slanimi skutnimi štruklji po juhi iz zelene. Ne bo odveč niti endivija s toplim krompirjem.