2 jogurtova lončka polnovredne pirine moke
1/2 lončka olja
lonček jogurta
1/2 lončka (rjavega) sladkorja
3 žlice melase
jajce
vrečka pecilnega praška
lupinica eko limone
ščep soli
500 g sliv
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 °C, nizek pekač namastimo. Slive izkoščičimo in narežemo na krhlje.
V skledi enakomerno zmešamo vse sestavine, razen sadja. Gosto tekoče testo nalijemo v pripravljen pekač, obložimo s sadjem in postavimo v segreto pečico za 20 minut.
Ohlajeno pecivo narežemo na rezine. Ponudimo po fižolovi enolončnici z jajčnimi rezanci, posuto s sladkorjem v prahu, z dodatkom kepice sladoleda, smetane ali prelito z razredčeno marmelado.
Različica: Izberemo lahko poljubno vrsto moke ali mešanico moke, namesto rjavega sladkorja in melase pa običajni beli sladkor.
Opomba: V nizkem širokem pekaču je sladica hitro pečena. Brez težav uporabite modelčke za mafine, model za šarkelj ali pravokoten model za narastke. Čas peke prilagodite.