Četrtkov namig za kosilo: Jogurtove rezine s slivami in pirino moko

Na lončke; priprava 5 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
20. oktober 2015 12.35
JOGURTOVE REZINE S SLIVAMI IN PIRINO MOKO
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

2 jogurtova lončka polnovredne pirine moke

1/2 lončka olja

lonček jogurta

1/2 lončka (rjavega) sladkorja

3 žlice melase

jajce

vrečka pecilnega praška

lupinica eko limone

ščep soli

500 g sliv

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 °C, nizek pekač namastimo. Slive izkoščičimo in narežemo na krhlje.

V skledi enakomerno zmešamo vse sestavine, razen sadja. Gosto tekoče testo nalijemo v priprav­ljen pekač, obložimo s sadjem in postavimo v segreto pečico za 20 minut.

Ohlajeno pecivo narežemo na rezine. Ponudimo po fižolovi enolončnici z jajčnimi rezanci, posuto s sladkorjem v prahu, z dodatkom kepice sladoleda, smetane ali prelito z razredčeno marmelado.

 

Različica: Izberemo lahko poljubno vrsto moke ali mešanico moke, namesto rjavega sladkorja in melase pa običajni beli sladkor.

 

Opomba: V nizkem širokem pekaču je sladica hitro pečena. Brez težav uporabite modelčke za mafine, model za šarkelj ali pravokoten model za narastke. Čas peke prilagodite.