Četrtkov namig za kosilo: Korenčki po poljsko

Po domače - z maslenimi drobtinicami. Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 10 minut. Dober tek!

Objavljeno
22. februar 2018 11.27
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 6 večjih korenčkov
  • 2 jajci
  • 2 žlici drobtin
  • 2 žlici masla
  • po želji peteršilj in druga sveža zelišča

Priprava:

  1. V kozico s hladno vodo položimo jajci, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.
  2. Korenje očistimo, narežemo na paličice, ki jih skuhamo v slani vodi ali soparimo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste na ugriz. Naložimo na servirni krožnik in pokrijemo, da ostanejo tople.
  3. Trdo skuhani jajci takoj postavimo pod curek mrzle vode, nato olupimo in narežemo na drobne kocke. Potresemo jih po korenju in spet pokrijemo.
  4. Posebej v kozici raztopimo maslo, dodamo drobtine in jih med mešanjem nad šibkim ognjem pražimo, da zlato porjavijo. Previdno, le zlato porjavijo!
  5. Maslene drobtinice potresemo po zelenjavi z jajci in ponudimo kot prilogo k pečenim puranjim zrezkom in krompirjevemu pireju ter motovilcu s česnom.

Različica: Če imamo na voljo peteršilj in/ali druga sveža zelišča, jih narežemo in vmešamo med drobtine.

Naredimo vnaprej: Ne, tega ne moremo skuhati vnaprej. Lahko le narežemo korenje in jajci trdo skuhamo. Mogoče pa se najde kak pomagač in je delo hitreje končano.

Priporočamo še: Piščančja obara s puhastimi cmoki

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.