- 5 večjih korenčkov
- 2 pesti sončničnih semen (približno 100 g)
- sol, poper
- (bučno) olje, kis ali sok pol limone
Priprava:
- Korenčke očistimo in grobo naribamo v solatno skledo.
- Dodamo sončnična semena. Solimo, popramo.
- Solato okisamo z oljem, kisom ali sokom limone in začinimo z baziliko.
- Dobro premešamo, in če imamo čas, pustimo 15 minut v hladilniku, da se okusi okrepijo.
- Ponudimo po prežganki ob pečenih perutničkah ali piščančjih kračah in kuskusu.
Različica: Med korenje naribajte manjšo nadzemno kolerabico. Za bolj hranljivo različico vmešajte kocke avokada, fižol, mogoče bi veljalo kdaj poskusiti s tunino iz pločevinke ...
Naredimo vnaprej: Lahko. Vendar ne več kot dan prej.
Nasvet: To je otročje lahek recept za res okusno solato, ki je mojim otrokom najljubša in jo znajo pripraviti sami brez moje pomoči. In, ja, to je solata, ki jo pojedo brez prigovarjanja.