Četrtkov namig za kosilo: Korenčkova solata s sončničnimi semeni

Odlična solata, mojim otrokom najljubša. Priprava: 10 minut. Dober tek!

Objavljeno
08. marec 2018 10.17
Posodobljeno
08. marec 2018 11.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 5 večjih korenčkov
  • 2 pesti sončničnih semen (približno 100 g)
  • sol, poper
  • (bučno) olje, kis ali sok pol limone

Priprava:

  1. Korenčke očistimo in grobo naribamo v solatno skledo.
  2. Dodamo sončnična semena. Solimo, popramo.
  3. Solato okisamo z oljem, kisom ali sokom limone in začinimo z baziliko.
  4. Dobro premešamo, in če imamo čas, pustimo 15 minut v hladilniku, da se okusi okrepijo.
  5. Ponudimo po prežganki ob pečenih perutničkah ali piščančjih kračah in kuskusu.

Različica: Med korenje naribajte manjšo nadzemno kolerabico. Za bolj hranljivo različico vmešajte kocke avokada, fižol, mogoče bi veljalo kdaj poskusiti s tunino iz pločevinke ...

Naredimo vnaprej: Lahko. Vendar ne več kot dan prej.

Nasvet: To je otročje lahek recept za res okusno solato, ki je mojim otrokom najljubša in jo znajo pripraviti sami brez moje pomoči. In, ja, to je solata, ki jo pojedo brez prigovarjanja.


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.