- večji koromač
- večji korenček
- manjša rdeča čebula
- polivka:
- sol, poper, ščep sladkorja
- 2 dl tekočega naravnega jogurta
- 2 žlici majoneze, žlica gorčice
- sok pol limone
Priprava:
- Koromač očistimo, odstranimo stržen in vse narežemo na tanke rezance. Če so listi lepi, jih prihranimo za okras.
- V loncu zavremo malo vode, jo solimo in v krop stresemo narezan koromač. Na hitro ga blanširamo, da se malce zmehča, a še ostane čvrst. Preložimo v solatno skledo in ohladimo.
- Grobo naribamo še korenček, dodamo tanko narezano čebulo.
- Posebej v posodici zmešamo vse sestavine za polivko in prelijemo zelenjavo.
- Premešamo in okrasimo s koromačevim zelenjem.
Namig: Ponudimo po prežganki s kruhom ob pečenem zrezku.
Pa dober tek!