Četrtkov namig za kosilo: Koromačeva solata

Aromatična zimska solata, za pripravo katere boste potrebovali 15 minut. Odlično paše ob pečenem zrezku.

Objavljeno
27. november 2015 10.38
Sestavine:
  • večji koromač
  • večji korenček
  • manjša rdeča čebula
  • polivka:
  • sol, poper, ščep sladkorja
  • 2 dl tekočega naravnega jogurta
  • 2 žlici majoneze, žlica gorčice
  • sok pol limone


Priprava:

  1. Koromač očistimo, odstranimo stržen in vse narežemo na tanke rezance. Če so listi lepi, jih prihranimo za okras.
  2. V loncu zavremo malo vode, jo solimo in v krop stresemo narezan koromač. Na hitro ga blanširamo, da se malce zmehča, a še ostane čvrst. Preložimo v solatno skledo in ohladimo.
  3. Grobo naribamo še korenček, dodamo tanko narezano čebulo.
  4. Posebej v posodici zmešamo vse sestavine za polivko in prelijemo zelenjavo.
  5. Premešamo in okrasimo s koromačevim zelenjem.


Namig: Ponudimo po prežganki s kruhom ob pečenem zrezku.

Pa dober tek!