Četrtkov namig za kosilo: Krompirjev golaž po mediteransko

Porabimo ostanek golaža; priprava 10 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
16. avgust 2015 18.28
KROMPIRJEV GOLAŽ
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

4–5 zajemalk govejega golaža (od prejšnjega dne)

4 krompirji

2 korenčka

večja bučka

2 papriki

5 izkoščičenih oljk

sol, poper, timijan

Priprava:

V velik lonec zlijemo golaž od prejšnjega dne ali iz zamrzovalnika.

Krompir olupimo in narežemo na kocke, stresemo h golažu in prilijemo toliko vode, da je krompir ves pokrit. Pristavimo in kuhamo 5 minut.

Medtem očistimo in narežemo korenje, bučko in papriko na manjše kose ali kocke. Vso zelenjavo stresemo v lonec h krompirju in mesu, po potrebi dolijemo vodo in počakamo, da spet zavre. Pokrito kuhamo 10–15 minut, da se krompir zmehča.

Nazadnje v juho dodamo na rezine narezane oljke, preverimo okus in dosolimo, če je potrebno, in ponudimo. Za posladek naj bodo dušena jabolka s stepeno sladko smetano.

Opomba: Namesto že pripravlje­nega golaža vzamemo goveje meso stegna, narežemo na kocke, na malo maščobe in čebule popražimo, prilijemo malo vode in pokrito kuhamo vsaj 10 minut. Šele nato dodamo zelenjavo in kuhamo naprej.