Četrtkov namig za kosilo: Krompirjeva solata s stročjim fižolom in jajčnim prelivom

Iz zamrznjene zelenjave in še pirhe porabljamo. Priprava: 30 minut. Dober tek!

Objavljeno
04. april 2018 12.18
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 manjši krompirji
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 150 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 50 g zamrznjenega graha
  • sol, poper, kis, olje
  • 4 fileji inčunov
  • žlica kaper

Priprava:

  1. Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.
  2. Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.
  3. Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.
  4. Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo, dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.
  5. Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.
  6. Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob pečeni postrvi.

Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Prav tako dodajte kocke velikonočne šunke, naribajte hren ...

Naredimo vnaprej: Vsekakor. Lahko v celoti ali pa le vnaprej skuhate krompir, ki se kuha najdlje.

 

Priporočamo še: Zakaj voda, v kateri ste kuhali testenine, nikakor ne sodi v lijak