- 4 manjši krompirji
- 2 trdo kuhani jajci
- 150 g zamrznjenega stročjega fižola
- 50 g zamrznjenega graha
- sol, poper, kis, olje
- 4 fileji inčunov
- žlica kaper
Priprava:
- Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.
- Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.
- Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.
- Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo, dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.
- Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.
- Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob pečeni postrvi.
Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Prav tako dodajte kocke velikonočne šunke, naribajte hren ...
Naredimo vnaprej: Vsekakor. Lahko v celoti ali pa le vnaprej skuhate krompir, ki se kuha najdlje.
Priporočamo še: Zakaj voda, v kateri ste kuhali testenine, nikakor ne sodi v lijak