750 g svinjskega, govejega ali telečjega mesa z več veziva in maščobe (npr. vratovina)
olje
4–5 večjih čebul
pločevinka vloženega paradižnika
4–5 večjih paprik
sol, poper, žlička gorčice
1 dl rdečega vina
peteršilj, po želji feferon
Priprava
Čebulo narežemo na rezine, papriko na manjše koščke in oboje prihranimo.
Meso narežemo na kocke in stresemo v lonec, pristavimo in na malo olja popražimo, da meso posivi. Začinimo s soljo, poprom, gorčico in še minuto pražimo.
Dodamo vso narezano zelenjavo, paradižnik in pokrito dušimo 20–25 minut, da se meso zmehča.
Nazadnje dodamo vino, peteršilj, feferon in jed ponudimo z rižem, testeninami ali krompirjem in zeleno solato.
Opomba: Nekateri najprej spečejo koščke mesa na žaru (kot nabodala), nato vse stresejo v lonec in skuhajo mučkalico. Vendar je jed tudi po zapisanem receptu preverjeno zelo okusna. Ostrino določamo sami z začimbami; praviloma pa je okus oster.