Četrtkov namig za kosilo: Ocvrte skutne miške s pehtranom in meto

Aromatične; priprava 10 minut, skupni čas cvrtja 15 minut

Objavljeno
29. september 2014 11.21
MIŠKE
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Sestavine:

250 g puste skute

2 jajci

žlica sladkorja

lupinica eko limone

ščepec soli

1,25 dl mleka

250 g moke

2 žlički pecilnega praška

bogati vejici pehtrana in mete

olje za cvrtje

mleti sladkor za posip

 

Priprava:

Moko in pecilni prašek dobro premešamo in presejemo. Z vejic osmukamo listke pehtrana in mete ter drobno narežemo.

Posebej v posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem, dodamo pretlačeno skuto, lupinico limone, sol, zelišči, prilijemo mleko in premešamo.

V mešanico nazadnje stresemo pripravljeno moko in zmešamo v gostejše testo.

V širšo posodo vlijemo za dva prsta olja in ga segrejemo.

Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga z drugo žličko položimo v vroče olje. Hitro ocvremo in ponudimo posladkane po zelenjavni enolončnici.