Sestavine:
250 g puste skute
2 jajci
žlica sladkorja
lupinica eko limone
ščepec soli
1,25 dl mleka
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
bogati vejici pehtrana in mete
olje za cvrtje
mleti sladkor za posip
Priprava:
Moko in pecilni prašek dobro premešamo in presejemo. Z vejic osmukamo listke pehtrana in mete ter drobno narežemo.
Posebej v posodi penasto zmešamo jajci s sladkorjem, dodamo pretlačeno skuto, lupinico limone, sol, zelišči, prilijemo mleko in premešamo.
V mešanico nazadnje stresemo pripravljeno moko in zmešamo v gostejše testo.
V širšo posodo vlijemo za dva prsta olja in ga segrejemo.
Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga z drugo žličko položimo v vroče olje. Hitro ocvremo in ponudimo posladkane po zelenjavni enolončnici.