večja pločevinka vloženega fižola
200–300 g testenin
50 g slanine
čebula
2 žlici moke
3 stroki česna
pločevinka vloženega paradižnika
lovor
majaron, sol, poper
žlica kisa
Priprava:
Posebej v slanem kropu skuhamo testenine na zob. Skuhane odcedimo.
Čebulo drobno narežemo, slanino narežemo na kocke. Vse skupaj prepražimo v višji posodi.
Dodamo strt česen, počakamo, da zadiši, nato potresemo z moko. Hitro pomešamo, dodamo paradižnik, lovor, prilijemo malo vode in kuhamo 5 minut.
V juho stresemo fižol iz pločevinke, prilijemo vodo ali jušno osnovo, kolikor je potrebujemo, začinimo s soljo, poprom, majaronom, zavremo in kuhamo 5 minut.
Nazadnje v juho dodamo kuhane testenine in okisamo z žlico kisa ali rdečega vina.
Takoj ponudimo, najbolje s parmezanom. Za posladek naj bo še topel puding.