Četrtkov namig za kosilo: Pašta fižol

Ponudimo takoj, drugače se testenine razkuhajo; priprava 10 minut; čas kuhanja 15–20 minut

Objavljeno
11. oktober 2015 23.00
PAŠTA FIŽOL
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

večja pločevinka vloženega fižola

200–300 g testenin

50 g slanine

čebula

2 žlici moke

3 stroki česna

pločevinka vloženega paradižnika

lovor

majaron, sol, poper

žlica kisa

 

Priprava:

Posebej v slanem kropu skuhamo testenine na zob. Skuhane odcedimo.

Čebulo drobno narežemo, slanino narežemo na kocke. Vse skupaj prepražimo v višji posodi.

Dodamo strt česen, počakamo, da zadiši, nato potresemo z moko. Hitro pomešamo, dodamo paradižnik, lovor, prilijemo malo vode in kuhamo 5 minut.

V juho stresemo fižol iz pločevinke, prilijemo vodo ali jušno osnovo, kolikor je potrebujemo, začinimo s soljo, poprom, majaronom, zavremo in kuhamo 5 minut.

Nazadnje v juho dodamo kuhane testenine in okisamo z žlico kisa ali rdečega vina.

Takoj ponudimo, najbolje s parmezanom. Za posladek naj bo še topel puding.