Četrtkov namig za kosilo: Pica z gorgonzolo in bučkami

S srčkanimi cuketami; priprava 10 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
24. junij 2015 12.26
PICA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

5–6 bučk, 2 stroka česna

pločevinka vloženega paradižnika (pire)

trikotnik gorgonzole

origano, po želji mocarela

oljčno olje

vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli

 

Priprava:

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je vsaj 250 ºC. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač polovico.

Bučke tanko narežemo in na žlici olja prav na hitro popečemo, le toliko, da ovenejo. Potresemo s strtim česnom, posolimo in odstavimo.

Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po pekaču na največ pol centimetra debelo. Tanko premažemo s paradižnikovim pirejem, potresemo z origanom, obložimo z bučkami.

Povrhu dodamo kose gorgonzole in po želji na kocke narezano mocarelo. Postavimo v vročo pečico. Pečemo približno 10 minut, da se pica hrustljavo zapeče. Takoj ponudimo s solato.

 

Opomba: Bučke so hvaležna zelenjava za poletno pico, vendar jih pred peko vedno na hitro popečemo, na pici pa njihov okus povežemo z mocarelo in/ali gorgonzolo.