- kos piščančjih prsi brez kosti in kože
- sok polovice limone
- 5 zrelih paradižnikov
- čebula
- 2 stroka česna
- korenček
- četrt glave svežega mladega zelja
- 2 stebli zelene
- 2 bučki
- pest oluščenega graha
- olje, sol
- lesene paličice za nabodala
Priprava:
- Piščančje meso narežemo na trakove, jih nataknemo na lesene paličice in pokapamo z limonovim sokom ter prelijemo z oljem. Mariniramo 10 minut.
- Medtem narežemo čebulo, korenček na kocke, stremo česen, vse stresemo v kozico in popražimo na olju.
- Narežemo paradižnik na četrtinke in dodamo v kozico na zelenjavo. Naprej pražimo, pravzaprav dušimo 5 minut.
- Bučki narežemo na kocke, zelje na trakove. To skupaj z grahom vmešamo v zelenjavno omako in kuhamo še 5 minut. Solimo, popramo.
- Piščančja nabodala popečemo na olju in na koncu solimo. Ponudimo jih s to slastno zelenjavno omako in kosom kruha. Za poobedek se priležeta sadna solata iz jagod in sladoled.
Različica: Kdor obožuje česen, naj omako prav na koncu dodatno začini s strtim strokom ali dvema. Tako se okrepi okus omake, da ne omenjam pristne poletne arome ...
Ali ste vedeli: Piščančje meso pokapamo z limono, da olajšamo delo encimom, ki mehčajo meso. Ljubijo kislo, to je ukana.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.