- 1 kg piščančjega mesa
- pločevinka kokosovega mleka
- sol, 2 veliki žlici karija
- 3 žlice olja ali maščoba za peko
- 2 stroka česna
- 1-2 žlici sladkorja
- pol pločevinke paradižnika, manjša čebula
Priprava:
- Čebulo narežemo in prihranimo. Meso po potrebi narežemo.
- V globoki ponvi segrejemo maščobo in dodamo kari. Pražimo nad šibkim ognjem 3 minute, da kari lepo zacvrči in zadiši. Dodamo čebulo in pražimo še 2 minuti.
- Potem v ponev damo meso, ogenj povečamo in pražimo približno 5 minut, vmes obrnemo.
- Zdaj prilijemo kokosovo mleko, paradižnik, rahlo solimo, sladkamo, premešamo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in napol pokrito kuhamo 30 minut. V tem času se omaka zgosti in lepo poveže, postane svilnata.
- Po okusu solimo in ponudimo s kuskusom in radičevo solato s kalčki.
Opomba: Sladkor v omaki? Kar poskusite. Dobili boste prijetno sladko-kislo aromo, ki pritiče takšni jedi. In ne ustrašite se kar precejšnje količine karija, ki jo potrebujete za omako. Je prava.
Naredimo vnaprej: Vsekakor - jed v celoti lahko pripravite vnaprej.
Nasvet: Uporabite katerokoli kos piščančjega mesa: prsi, bedra, krila. Meni so najljubši kosi beder brez kosti in kože.
Namig: Polovico paradižnika iz pločevinke prihranite za jutri, za omako.