Četrtkov namig za kosilo: Piščančji kari s kokosovim mlekom

Aromatična omaka. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 30 minut. Dober tek!

Objavljeno
28. februar 2018 11.22
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 kg piščančjega mesa
  • pločevinka kokosovega mleka
  • sol, 2 veliki žlici karija
  • 3 žlice olja ali maščoba za peko
  • 2 stroka česna
  • 1-2 žlici sladkorja
  • pol pločevinke paradižnika, manjša čebula

Priprava:

  1. Čebulo narežemo in prihranimo. Meso po potrebi narežemo.
  2. V globoki ponvi segrejemo maščobo in dodamo kari. Pražimo nad šibkim ognjem 3 minute, da kari lepo zacvrči in zadiši. Dodamo čebulo in pražimo še 2 minuti.
  3. Potem v ponev damo meso, ogenj povečamo in pražimo približno 5 minut, vmes obrnemo.
  4. Zdaj prilijemo kokosovo mleko, paradižnik, rahlo solimo, sladkamo, premešamo in zavremo. Ogenj zmanjšamo in napol pokrito kuhamo 30 minut. V tem času se omaka zgosti in lepo poveže, postane svilnata.
  5. Po okusu solimo in ponudimo s kuskusom in radičevo solato s kalčki.

Opomba: Sladkor v omaki? Kar poskusite. Dobili boste prijetno sladko-kislo aromo, ki pritiče takšni jedi. In ne ustrašite se kar precejšnje količine karija, ki jo potrebujete za omako. Je prava.

Naredimo vnaprej: Vsekakor - jed v celoti lahko pripravite vnaprej.

Nasvet: Uporabite katerokoli kos piščančjega mesa: prsi, bedra, krila. Meni so najljubši kosi beder brez kosti in kože.

Namig: Polovico paradižnika iz pločevinke prihranite za jutri, za omako.

 


Kulinarični portal odprtakuhinja.si je odlično izhodišče za tiste, ki iščejo navdih, predvsem pa, ki si želijo preizkusiti kaj novega in drugačnega.