Sestavine:
2 žlici olja, 400 g piščančjih prsi
čebula
250 g riža basmati
žlička kurkume, žlička karija
7 dl piščančje jušne osnove
srednje velika cvetača
skodelica zamrznjenega graha
pol skodelice indijskih oreščkov
peteršilj ali koriander
Priprava:
Najprej narežemo čebulo in jo stresemo v lonec ali globoko ponev. Na cvetke narežemo cvetačo in jo prihranimo, nazadnje narežemo meso na kocke.
V ponev nalijemo olje in čebulo kratko popražimo. Dodamo meso, nad srednje močnim ognjem pražimo še 2–3 minute.
Potem v ponev stresemo riž, začinimo s karijem in kurkumo, nekajkrat krepko pomešamo, dodamo še cvetačo in prilijemo jušno osnovo.
Ogenj povečamo in počakamo, da osnova v ponvi zavre, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo 10 minut oziroma dokler ni riž že skoraj povsem mehak.
Nazadnje dodamo zamrznjen grah, kuhamo še največ 5 minut, da riž popije preostalo tekočino. Odstavimo, vmešamo indijske oreščke, premešamo in pokrijemo za 5 minut.
Potresemo s peteršiljem in koriandrom ter ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.