- 250 g (zamrznjenega) stročjega fižola
- 250 g skute
- 3 žlice kisle smetane
- sol
- poper
- šetraj
- 50 g slanine
- 1 list svežega listnatega testa (250 g)
- 4 jajca
Priprava:
- Stročji fižol očistimo, narežemo na centimetrske koščke (pri zamrznjenem ne) in v slanem kropu blanširamo. Odcedimo in prihranimo.
- Vklopimo pečico na 220 stopinj.
- Na pravokoten pekač položimo peki papir in testo, ga na več mestih prebodemo z vilicami in porinemo v segreto pečico za 10 minut (da rahlo porjavi). Najbolje, če je ta čas pečica nastavljena le na spodnji grelec.
- Slanino drobno narežemo in stresemo v posodo. Dodamo skuto, smetano, jajca, napol ohlajen fižol, šetraj, solimo, popramo in premešamo.
- Napol pečeno testo z modelom vred previdno vzamemo iz pečice in nanj nadevamo pripravljen skutni nadev. Pogladimo in vrnemo v pečico za 15 - 20 minut.
Namig: Ponudimo kot glavno jed ob veliki skledi solate ali kot prilogo ob manjšem pečenem puranjem zrezku.