- 1 kg puranjih prsi v kosu
- sol, poper, timijan, žajbelj
- vsaj 150 g rezin pancete
- sok ene limone
- olje
Priprava:
- Meso narežemo na kocke, velike 3 cm. Posebej zmešamo marinado iz limonovega soka, olja, začimb in malo soli. Meso damo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo marinirati pol ure.
- Nato vsak kos mesa ovijemo v rezino pancete in kose nataknemo na paličice za ražnjiče. Ne pritiskamo jih drugega ob drugega, naj se le dotikajo, drugače se ne bodo prepekli.
- Nabodala zdaj položimo v dovolj veliko posodo in jih prelijemo s preostankom marinade iz sklede. Tako jih pustimo vsaj 2 uri ali čez noč/delovni dan.
- Ponev segrejemo in meso popečemo na vseh straneh.
- Da bodo ostala sočna, nabodala pečemo največ 10 minut.
- Ponudimo po korenčkovi juhi kot glavno jed s krompirjevo solato, bogato začinjeno s polivko iz kisle smetane, gorčice in na tanko narezane čebule.
Naredimo vnaprej: Vsekakor sestavimo nabodala in jih mariniramo. Namesto da bi vnaprej spekli meso, raje dan prej pripravimo krompirjevo solato in juho.
Nasvet: Puranje prsi so pusto meso z zelo malo maščobe, zato ga brez slabe vesti povežemo z bolj mastno panceto. Pazite pri soljenju marinade - slana je že panceta!
Različica: Lahko spečete na žaru pokrito pri 180-200 stopinjah ali v pečici pri 220 stopinjah, vendar v pečici traja dlje.
Namig: Skuhajte rženo kašo za jutri. Približno 200 g je potrebujete; kuhate jo slabo uro.
Priporočamo še: Enolončnica z ohrovtom
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.