Četrtkov namig za kosilo: Špinačna polenta s sirom

Lahko tudi s koprivami ali rukolo. Priprava traja 2 minuti, čas kuhanja pa še 5 minut. Dober tek.

Objavljeno
25. maj 2017 00.44
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250 g instant koruznega zdroba za polento
  • 250 g špinačnih listov
  • 100 g sira po izbiri
  • sol


Priprava:

  1. Špinačo očistimo in umijemo.
  2. V lonec nalijemo liter vode in jo zavremo. V krop stresemo špinačne liste, počakamo 2 minuti, da ovenijo, nato jih s paličnim mešalnikom sesekljamo.
  3. Vodo s špinačo solimo, znova zavremo in zakuhamo instant koruzni zdrob. Previdno, počasi in ves čas vneto mešamo z metlico.
  4. Ko vsebina v loncu znova zavre, med mešanjem kuhamo 2 minuti. Po potrebi prilijemo vodo. Kuhano polento odstavimo in ponudimo po pastinakovi juhi kot žličnike s sirom za prilogo govejim zrezkom v poprovi omaki. Ne bo odveč paradižnikova solata.


Opomba: Okus je okus, oblika pa nekaj drugega. Kuhano polento lahko oblikujete kot žličnike ali jo zvrnete v čisto posodo, kjer naj se ohladi ter strdi, nato pa narežete na kocke ali rezine ter ponudite hladno.

Različica: Namesto v vodi skuhajte polento v jušni osnovi. Pazljivo s soljo!

Namig: Bi skuhali pravo polento iz koruznega zdroba? Ta se kuha dlje, celo 45 minut. V tem primeru špinačo blanširajte posebej, jo sesekljajte in vmešajte med kuhano polento zadnjih 5 minut.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.