- 250 g instant koruznega zdroba za polento
- 250 g špinačnih listov
- 100 g sira po izbiri
- sol
Priprava:
- Špinačo očistimo in umijemo.
- V lonec nalijemo liter vode in jo zavremo. V krop stresemo špinačne liste, počakamo 2 minuti, da ovenijo, nato jih s paličnim mešalnikom sesekljamo.
- Vodo s špinačo solimo, znova zavremo in zakuhamo instant koruzni zdrob. Previdno, počasi in ves čas vneto mešamo z metlico.
- Ko vsebina v loncu znova zavre, med mešanjem kuhamo 2 minuti. Po potrebi prilijemo vodo. Kuhano polento odstavimo in ponudimo po pastinakovi juhi kot žličnike s sirom za prilogo govejim zrezkom v poprovi omaki. Ne bo odveč paradižnikova solata.
Opomba: Okus je okus, oblika pa nekaj drugega. Kuhano polento lahko oblikujete kot žličnike ali jo zvrnete v čisto posodo, kjer naj se ohladi ter strdi, nato pa narežete na kocke ali rezine ter ponudite hladno.
Različica: Namesto v vodi skuhajte polento v jušni osnovi. Pazljivo s soljo!
Namig: Bi skuhali pravo polento iz koruznega zdroba? Ta se kuha dlje, celo 45 minut. V tem primeru špinačo blanširajte posebej, jo sesekljajte in vmešajte med kuhano polento zadnjih 5 minut.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.