Četrtkov namig za kosilo: Testenine s cikorijo v smetanovi omaki

Rahlo grenko, a zelo zdravilno; priprava 5 minut, čas kuhanja 15–20 minut

Objavljeno
07. oktober 2014 11.09
TESTENINE S CIKORIJO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

2 šopa cikorije

1 čebula

žlička masla

sol

2 dl smetane za kuhanje

500 g testenin

100 g sira feta

 

Priprava:

V večji količini slane vode skuhamo testenine na zob.

Medtem očistimo cikorijo, stebla narežemo na kose, dolge 2–3 cm, mlade mehke notranje liste in stebla pa prihranimo. Čebulo narežemo.

V širšo kozico damo maslo, čebulo, na hitro popražimo, da zadiši, dodamo narezana stebla cikorije, še malce popražimo ter zalijemo z dvema kozarcema vode in smetano. Kuhamo 5 minut.

Medtem grobo narežemo prihranjene liste cikorije in jih vmešamo v omako, vse solimo in popramo po okusu.

Testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine, in premešamo. Takoj postrežemo z nekaj kosi sira feta in solato z radičem in jajčkom.