Sestavine:
2 šopa cikorije
1 čebula
žlička masla
sol
2 dl smetane za kuhanje
500 g testenin
100 g sira feta
Priprava:
V večji količini slane vode skuhamo testenine na zob.
Medtem očistimo cikorijo, stebla narežemo na kose, dolge 2–3 cm, mlade mehke notranje liste in stebla pa prihranimo. Čebulo narežemo.
V širšo kozico damo maslo, čebulo, na hitro popražimo, da zadiši, dodamo narezana stebla cikorije, še malce popražimo ter zalijemo z dvema kozarcema vode in smetano. Kuhamo 5 minut.
Medtem grobo narežemo prihranjene liste cikorije in jih vmešamo v omako, vse solimo in popramo po okusu.
Testenine odcedimo, stresemo v omako, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine, in premešamo. Takoj postrežemo z nekaj kosi sira feta in solato z radičem in jajčkom.