- 150 g kraške pancete v kosu
- 2 pločevinki vloženega paradižnika
- bazilika, sol
- pol suhega feferona ali po okusu
- 400 g jajčnih testenin
Priprava:
- V visok lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.
- Panceto narežemo na kocke, feferon pa drobno sesekljamo in v globoki ponvi popečemo.
- V krop stresemo sol in testenine. Ko voda spet zavre, kuhamo odkrito minuto manj, kot je zapisano na embalaži testenin.
- K panceti zlijemo vložen paradižnik in pokrito kuhamo nekaj minut. Začinimo z baziliko in po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.
- Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako, premešamo.
Namig: Takoj ponudimo s solato iz motovilca in vložene koruze.
Različica: Po testeninah nadrobite posoljeno albuminsko skuto (rikoto).