Četrtkov namig za kosilo: Testenine s paradižnikovo omako, panceto 
in feferonom

Zelo preprosto in učinkovito kosilo, ki ga boste pripravljali vsega skupaj 15-20 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
11. december 2015 14.03
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine za štiri osebe:
  • 150 g kraške pancete v kosu
  • 2 pločevinki vloženega paradižnika
  • bazilika, sol
  • pol suhega feferona ali po okusu
  • 400 g jajčnih testenin


Priprava:

  1. V visok lonec nalijemo vodo za testenine in jo zavremo.
  2. Panceto narežemo na kocke, feferon pa drobno sesekljamo in v globoki ponvi popečemo.
  3. V krop stresemo sol in testenine. Ko voda spet zavre, kuhamo odkrito minuto manj, kot je zapisano na embalaži testenin.
  4. K panceti zlijemo vložen paradižnik in pokrito kuhamo nekaj minut. Začinimo z baziliko in po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.
  5. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako, premešamo.


Namig: Takoj ponudimo s solato iz motovilca in vložene koruze.

Različica: Po testeninah nadrobite posoljeno albuminsko skuto (rikoto).