Četrtkov namig za kosilo: Testenine v omaki 
s suhimi paradižniki in feto

Jed ponudimo s skledo sezonske solate, na primer motovilca s koruzo. Pa dober tek.

Objavljeno
21. december 2015 11.46
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 400-500 g jajčnih testenin
  • 125-150 g sušenega paradižnika v oljčnem olju
  • 200 g sira feta
  • glavica česna


Priprava:

  1. V velik lonec nalijemo vodo za testenine in počakamo, da zavre.
  2. Medtem očistimo česen, ga stremo ali narežemo in damo v ponev. Dodamo še paradižnike iz kozarčka skupaj z oljem in vse narahlo popražimo. Po potrebi odlijemo malo olja.
  3. Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
  4. K paradižnikom nadrobimo feto, premešamo in počakamo, da se raztopi. Kak kos pa naj le ostane še cel. Odstavimo.
  5. Kuhane testenine odcedimo in stresemo v ponev. Če želimo bolj »kremasto« omako, prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.

Namig: Ponudimo s skledo sezonske solate, na primer motovilca s koruzo.