- 400-500 g jajčnih testenin
- 125-150 g sušenega paradižnika v oljčnem olju
- 200 g sira feta
- glavica česna
Priprava:
- V velik lonec nalijemo vodo za testenine in počakamo, da zavre.
- Medtem očistimo česen, ga stremo ali narežemo in damo v ponev. Dodamo še paradižnike iz kozarčka skupaj z oljem in vse narahlo popražimo. Po potrebi odlijemo malo olja.
- Krop solimo in vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
- K paradižnikom nadrobimo feto, premešamo in počakamo, da se raztopi. Kak kos pa naj le ostane še cel. Odstavimo.
- Kuhane testenine odcedimo in stresemo v ponev. Če želimo bolj »kremasto« omako, prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.
Namig: Ponudimo s skledo sezonske solate, na primer motovilca s koruzo.