- 350 g testenin (špagetov)
- 4 velike žlice krušnih drobtin
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 majhni pločevinki vloženih slanih inčunov
Priprava:
- V velikem loncu pristavimo 4 litre vode. Ko zavre, le rahlo solimo in v krop stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
- Medtem v ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Ker so pogosto zelo slani, vsaj kakšnega oplaknemo. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.
- Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Pomešamo.
- Testenine odcedimo, zvrnemo v ponev, krepko stresemo, da se testenine pomešajo z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko, največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.
- Jed takoj postrežemo s solato s poširanim oz. srednje trdo kuhanim jajcem.
Pa dober tek, še pred najdaljšo nočjo v letu, ko pa si lahko privoščite slastne grižljaje ali barvite koktejle.