Četrtkov namig za kosilo: Testenine z inčuni 
in drobtinicami

Zaradi inčunov je treba biti pri pripravi te jedi še posebej previden. Priprava bo trajala celo minuto, čas kuhanja pa 10 minut.

Objavljeno
24. december 2015 13.24
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 350 g testenin (špagetov)
  • 4 velike žlice krušnih drobtin
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 majhni pločevinki vloženih slanih inčunov

Priprava:
  1. V velikem loncu pristavimo 4 litre vode. Ko zavre, le rahlo solimo in v krop stresemo špagete. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
  2. Medtem v ponev nalijemo olje in dodamo inčune. Ker so pogosto zelo slani, vsaj kakšnega oplak­nemo. Pristavimo in previdno kuhamo nekaj minut, da se razpustijo.
  3. Tik preden so testenine kuhane, v ponev k inčunom stresemo drobtine. Pomešamo.
  4. Testenine odcedimo, zvrnemo v ponev, krepko stresemo, da se testenine pomešajo z omako. Če želimo, prilijemo zajemalko, največ dve vode, v kateri so se kuhale testenine.
  5. Jed takoj postrežemo s solato s poširanim oz. srednje trdo kuhanim jajcem.


Pa dober tek, še pred najdaljšo nočjo v letu, ko pa si lahko privoščite slastne grižljaje ali barvite koktejle.