Četrtkov namig za kosilo: Topla sladka polenta z beličniki

Hitro in preprosto za manjši model; priprava 5 minut, čas peke 20 minut

Objavljeno
10. julij 2015 11.28
SLADKA POLENTA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
pol litra mleka
ščep soli
1 vrečka vaniljevega sladkorja
3 zvrhane žlice instantne polente
4–5 jabolk
lupinica in sok pol limone
2–3 žlice sladkorja in še 1 žlica za posip
1 jajce

Priprava:
Mleko v loncu pristavimo. Odišavimo ga z vaniljevim sladkorjem in lupinico limone.
Pečico vklopimo na 180–200 stopinj Celzija.
V vrelo mleko zakuhamo instantni koruzni zdrob. Krepko mešamo 2–3 minute, nato odstavimo.
Zdaj hitro očistimo jabolka, jih grobo naribamo, posladkamo, odišavimo z limonovim sokom in pokrijemo.
Med še toplo polento vmešamo jajce.
V model naložimo polovico polente, prekrijemo z jabolčnim nadevom in nazadnje z drugo polovico polente. Pogladimo, potresemo z zadnjo žlico sladkorja za posip in porinemo v vročo pečico za 15–20 minut, da zgornja plast narahlo porjavi in nastane sladka skorjica.
Jed ponudimo še toplo kot posladek po enolončnici s stročjim fižolom in jajčnimi vlivanci.