Četrtkov namig za kosilo: Tortilje s piščancem

Danes po mehiško; priprava 40 minut

Objavljeno
07. september 2014 20.51
TORTILJE S PIŠČANCEM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:

2 kosa piščančjih prsi

žajbelj, limonov sok

strt česen, olje

čebula

četrt manjše glave zelja

avokado

kozarček pripravljene paradižnikove salse iz trgovine

kisla smetana

8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj

 

Priprava:

Meso narežemo na trakove, ga začinimo z žajbljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.

Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: zelje narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado, ki ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da preprečimo porjavenje. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.

Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da se pojavijo mehurji. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.

Na tortiljo si v poljubni količini nadevamo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.