2 kosa piščančjih prsi
žajbelj, limonov sok
strt česen, olje
čebula
četrt manjše glave zelja
avokado
kozarček pripravljene paradižnikove salse iz trgovine
kisla smetana
8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj
Priprava:
Meso narežemo na trakove, ga začinimo z žajbljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.
Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: zelje narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado, ki ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da preprečimo porjavenje. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.
Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da se pojavijo mehurji. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.
Na tortiljo si v poljubni količini nadevamo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.