125 g razmehčanega masla
150 g sladkorja
2 jajci
2 vrečki vaniljevega sladkorja
200 g bele moke
pol žličke pecilnega praška
pol skodelice mleka
Nadev in okras:
sladka smetana in ribezov džem
Priprava:
Pečico vklopimo na 180 stopinj, model za mafine namastimo ali v vdolbine vstavimo papirnate modelčke.
Razmehčano maslo in sladkor penasto zmešamo in postopoma dodajamo jajci.
Prilijemo mleko, premešamo, nato potresemo z moko in vaniljevim sladkorjem ter premešamo v gladko zmes.
Zmes naložimo v namaščen model za mafine, postavimo v segreto pečico in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah. Pečene pustimo v modelu še 5 minut, nato vzamemo ven in ohladimo na rešetki.
Še mlačne mafine ponudimo po preostanku dolme s sladko smetano in ribezovim ali kakšnim drugim kiselkastim džemom.