Četrtkov namig za kosilo: Vaniljevi mafini z marmelado

Priležejo se po dolmi od včeraj; priprava 10 minut, čas peke 25 minut

Objavljeno
23. september 2015 14.32
ali povezavo:
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine: 

125 g razmehčanega masla

150 g sladkorja

2 jajci

2 vrečki vaniljevega sladkorja

200 g bele moke

pol žličke pecilnega praška

pol skodelice mleka

Nadev in okras:

sladka smetana in ribezov džem

 

Priprava:

Pečico vklopimo na 180 stopinj, model za mafine namastimo ali v vdolbine vstavimo papirnate modelčke.

Razmehčano maslo in sladkor penasto zmešamo in postopoma dodajamo jajci.

Prilijemo mleko, premešamo, nato potresemo z moko in vanil­jevim sladkorjem ter premešamo v gladko zmes.

Zmes naložimo v namaščen model za mafine, postavimo v segreto pečico in pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah. Pečene pustimo v modelu še 5 minut, nato vzamemo ven in ohladimo na rešetki.

Še mlačne mafine ponudimo po preostanku dolme s sladko smetano in ribezovim ali kakšnim drugim kiselkastim džemom.