- 300 g riža za rižoto
- 2 žlici masla
- 2 korenčka
- večji brokoli
- 250 g špargljev
- 2 bučki
- čebula
- sol, svež drobnjak in peteršilj
- 1,5-2 litra jušne osnove
- parmezan
Priprava:
- Posebej zavremo jušno osnovo (ali vodo). Očistimo in narežemo bučki, brokoli, šparglje. Vršičke špargljev prihranimo.
- Korenček narežemo na kolesca, čebulo na večje kose in ga na žlici masla vse skupaj na hitro popražimo.
- Dodamo riž in postopno prilivamo jušno osnovo kakor za običajno rižoto; krepko mešamo. Malo pred koncem vmešamo narezano zeleno zelenjavo, spet prilijemo tekočino in kuhamo še 5 minut.
- Nazadnje rižoto solimo, obilno potresemo s svežim peteršiljem, drobnjakom in vršički špargljev ter vmešamo drugo žlico masla in veliko pest naribanega parmezana.
Namig: Ponudimo s solato iz rdeče pese iz kozarca.
Ali ste vedeli: Da so v trgovinah na voljo zavitki riža, ki ni zgolj riž, temveč osnova za rižoto? Že soljen, z dodanimi začimbami vam prihrani skrbi in dvome o lastni kuharski spretnosti. Z nekaj dodatki po trenutnem navdihu lahko vsak skuha pravo kremasto rižoto.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.