Četrtkov namig za kosilo: Zelena rižota

Zdaj je pravi čas za takšno rižoto. Priprava vam bo vzela 10, čas kuhanja pa še 20 minut. Dober tek.

Objavljeno
11. maj 2017 12.11
Posodobljeno
11. maj 2017 12.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 300 g riža za rižoto
  • 2 žlici masla
  • 2 korenčka
  • večji brokoli
  • 250 g špargljev
  • 2 bučki
  • čebula
  • sol, svež drobnjak in peteršilj
  • 1,5-2 litra jušne osnove
  • parmezan


Priprava:

  1. Posebej zavremo jušno osnovo (ali vodo). Očistimo in narežemo bučki, brokoli, šparglje. Vršičke špargljev prihranimo.
  2. Korenček narežemo na kolesca, čebulo na večje kose in ga na žlici masla vse skupaj na hitro popražimo.
  3. Dodamo riž in postopno prilivamo jušno osnovo kakor za običajno rižoto; krepko mešamo. Malo pred koncem vmešamo narezano zeleno zelenjavo, spet prilijemo tekočino in kuhamo še 5 minut.
  4. Nazadnje rižoto solimo, obilno potresemo s svežim peteršiljem, drobnjakom in vršički špargljev ter vmešamo drugo žlico masla in veliko pest naribanega parmezana.


Namig: Ponudimo s solato iz rdeče pese iz kozarca.

Ali ste vedeli: Da so v trgovinah na voljo zavitki riža, ki ni zgolj riž, temveč osnova za rižoto? Že soljen, z dodanimi začimbami vam prihrani skrbi in dvome o lastni kuharski spretnosti. Z nekaj dodatki po trenutnem navdihu lahko vsak skuha pravo kremasto rižoto.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.