4 krompirji
večji jajčevec ali dva manjša
pločevinka vloženega paradižnika
500 g govejega mletega mesa
sol, pol žličke cimeta
olje
žlica moke
2 jajci, 1–2 dl mleka
Priprava:
Krompir olupimo, umijemo, narežemo na tanke rezine kakor za klasično musako in napol skuhamo v manjši količini slane vode.
Jajčevec narežemo na podobno tanke rezine, jih posolimo in po 10 minutah popivnamo. Nato jih pomokane v ponvi na malo olja popečemo in preložimo na krožnik.
Mleto meso popražimo, dodamo paradižnik, solimo in začinimo s cimetom.
Pečico vklopimo na 200 stopinj.
V višji model v nekaj plasteh naložimo rezine krompirja, jajčevcev in mesne omake. Na vrhu naj bo krompir.
Posebej zmešamo jajci in mleko, rahlo solimo in s tem prelijemo zloženko. Model postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.
Pečeno ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.