Četrtkov namig za kosilo: Zloženka z jajčevci

Za velik globok model; priprava 15 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
07. september 2015 11.07
ZLOŽENKA Z JAJČEVCI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

4 krompirji

večji jajčevec ali dva manjša

pločevinka vloženega paradižnika

500 g govejega mletega mesa

sol, pol žličke cimeta

olje

žlica moke

2 jajci, 1–2 dl mleka

 

Priprava:

Krompir olupimo, umijemo, narežemo na tanke rezine kakor za klasično musako in napol skuhamo v manjši količini slane vode.

Jajčevec narežemo na podobno tanke rezine, jih posolimo in po 10 minutah popivnamo. Nato jih pomokane v ponvi na malo olja popečemo in preložimo na krožnik.

Mleto meso popražimo, dodamo paradižnik, solimo in začinimo s cimetom.

Pečico vklopimo na 200 stopinj.

V višji model v nekaj plasteh naložimo rezine krompirja, jajčevcev in mesne omake. Na vrhu naj bo krompir.

Posebej zmešamo jajci in mleko, rahlo solimo in s tem prelijemo zloženko. Model postavimo v segreto pečico za 20–25 minut.

Pečeno ponudimo z zeleno solato z naribanim korenčkom.