Četrtkov namig za posladek: Pečena nadevana jabolka

Preprosta sladica, po kateri si boste obliznili prste. Priprava vam bo vzela 15, čas peke pa še 20 minut.

Objavljeno
21. januar 2017 20.37
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 4 jabolka, pomaranča
  • za dobro pest različnega suhega sadja (hruške, rozine, datlji)
  • pest oreščkov (mandlji, orehi, ipd.)
  • 2 žlici medu

Priprava:

  1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  2. Pomarančo prerežemo in stisnemo sok.
  3. Suho sadje drobno narežemo in v posodici prelijemo s polovico pomarančnega soka in pustimo namakati.
  4. Cela jabolka izvotlimo z nožičkom ali žličko, da odstranimo peščišče. Če želimo bolj bogato nadevana jabolka, odprtino povečamo. Postavimo jih pokonci v model, da se tesno držijo drugo ob drugem in ne prevračajo.
  5. Peščišča damo v kozico, prilijemo vodo, da pokrije vse skupaj, dodamo žlico sladkorja in kuhamo nekaj minut, da dobimo kompot. Prihranimo.
  6. Oreščke narežemo bolj grobo in jih dodamo k namočenemu suhemu sadju. Vse skupaj v posodici pomešamo z medom. Z nadevom napolnimo jabolka v pekaču.
  7. V jabolčni kompot prilijemo preostanek pomarančnega soka in tekočino nalijemo ob jabolka v pekaču. Pekač postavimo v segreto pečico za 15-20 minut, da se jabolka zmehčajo, a ne preveč, sicer razpadejo.
  8. Ponudimo kot sladico s stepeno smetano po paradižnikovi enolončnici s testeninami in fižolom.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.