Ekspert za lepši dan

Barcaffé je danes ena od regijsko najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju espresso kav.

Objavljeno
04. april 2018 15.51
Barcaffé je danes ena od regijsko najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju espresso kav, saj je zastopana praktično v vseh državah nekdanje Jugoslavije. Ta zavidanja vredni uspeh pa ni prišel čez noč. Več desetletij truda, skrbi za kakovost in izbira najkakovostnejših svetovnih vrst kave so blagovno znamko pripeljali do vodilne pozicije na trgu. Barcaffé že več let ohranja vodilni položaj blagovne znamke v Sloveniji.

Kot pomemben igralec na trgu Barcaffé kupuje velike količine kave in ohranja strog nadzor kakovosti - od izbire zrn surove kave pa do pakiranja -, kar zagotavlja varnost, da kava ne izgublja nobene od svojih lastnosti, ki so potrebne za najkakovostnejši espresso. Barcaffé espresso ima najkrajši rok trajanja in tudi to je zagotovilo, da potrošnikom vselej ponujamo najbolj svežo kavo. To je prednost espressa Barcaffé, ki jo zagotavljamo kupcem.

Ob spremljanju tržnih trendov in poslušanju naših kupcev smo ustvarili izboljšane recepte za nove mešanice espressa, ki so na voljo od marca letos.

Barcaffé Prestigio, premium blagovna znamka espressa, je pripravljena iz pazljivo izbranih najkakovostnejših zrn 100 % kave arabika iz Srednje in Južne Amerike ter Afrike. Mešanica Barcaffé Prestigio združuje pazljivo izbrana zrna kave arabika, kar se lahko prepozna po bogati in elegantni sadno-citrusni noti, ki v ustih pušča blag okus po pečenem kruhu. To mešanico odlikuje prepoznavna aroma cvetličnega medu.

Barcaffé Fantasia je pripravljena iz najkakovostnejših vrst arabike in robuste, razlikuje se po prijetni in osvežujoči grenkobi, ki jo zaokroža sladka aroma karamele in čokolade.

Barcaffé Barista je iz najkakovostnejših vrst arabike in robuste ter je mešanica sladkih in medenih not, ki v ustih pušča čokoladen okus in prijetno zaokroženo sadno-cvetno aromo.

Barcaffè Maestoso je pripravljena iz najkakovostnejših vrst arabike in robuste. Ta mešanica je namenjena vsem ljubiteljem dominantne čokoladne note z aromo praženih mandljev in prepoznavnim okusom po sveže pečenem kruhu, ki ga pušča v ustih.

Za vrhunski espresso je treba pozornost posvetiti številnim ključnim elementom. Poleg mešanice, ki je verjetno najpomembnejša, je treba poskrbeti tudi za čistočo in pravilno delovanje kavnega aparata, ustrezno prilagojenost mletja in nenazadnje ne smemo pozabiti niti na roke, ki kavo pripravljajo.

Cilj je zgolj en: skodelica odlično pripravljenega espressa, ki prebudi čute in v ustih pušča močan in dolgotrajen okus.

Da je oprema za pripravo espressa v gostinskih lokalih, kjer se pripravlja Barcaffé, ustrezna, vsakodnevno skrbi ekipa strokovnjakov, ki lahko tudi vam pomaga, da bodo vaši gostje zadovoljno uživali v skodelici vrhunskega espressa.

Barcaffé, vaš zanesljivi partner za vrhunski espresso!

Barcaffé je danes ena od regijsko najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na področju espresso kav, saj je zastopana praktično v vseh državah nekdanje Jugoslavije. Ta zavidanja vredni uspeh pa ni prišel čez noč. Več desetletij truda, skrbi za kakovost in izbira najkakovostnejših svetovnih vrst kave so blagovno znamko pripeljali do vodilne pozicije na trgu kave. Barcaffé že več let ohranja vodilni položaj blagovne znamke v Sloveniji, saj danes kar 7 od 10 Slovencev pije Barcaffé, v segmentu »bele skodelice« pa zavzema tretje mesto. Na Hrvaškem ima Barcaffé po zadnjem merjenju 16,1-odstotni tržni delež na področju turških kav, pri čemer se je v preteklem letu povečal za 31 odstotkov.

Barcaffé je podrl vse rekorde, saj je na International Coffee Cup Tasting, ki je vsaki dve leti v italijanskem mestu Brescia, prejel kar šest zlatih medalj. Sodniki tam napitke kave ocenjujejo na podlagi več kriterijev, med katerimi so zaokroženost okusa, intenzivnost arome ter struktura in obstojnost pene. Blagovne znamke Barcaffé sicer vsakoletno prejemajo številne nagrade na različnih mednarodnih strokovnih srečanjih.