Bogata in slastna: Prihaja praznična kulinarična priloga

Miklavžev konec tedna prihaja in tudi mi imamo za vas nekaj: v Odprti kuhinji in Okusih smo združili moči in pripravili prilogo, vodnik po uživaškem decembru.

Objavljeno
27. november 2015 09.51
Posodobljeno
04. december 2015 12.00
Karina Cunder Reščič, Odprta kuhinja
Karina Cunder Reščič, Odprta kuhinja

Okusi decembra je lepa in bogata priloga na 48 straneh. V Slovenskih novicah jo boste dobili v soboto, 5. decembra, v Nedelu pa jo boste našli v nedeljo, namesto Odprte kuhinje. Za aperitiv in pokušino samo košček vsebine: postregli vam bomo s petimi najboljšimi piškoti po predlogih bralcev Odprte kuhinje. Saj veste: drobno pecivo kraljuje v pečici že pred Miklavžem, pa vse do božiča.

Potice imamo tokrat še posebej zanimive: šli smo po sledeh zabavne zgodbe o tem, kako je znameniti Michael Moore tudi pri nas snemal del svojega najnovejšega filma, in odkrili »teto Polono«, ki je napekla potice, da jih je ameriška ekipa jedla ob kavi. S tem smo jih prepričali, da nismo »ketchup eaters«, kot so mislili ... Ksenija Krajšek Mahorčič iz Gostilne Mahorčič v Rodiku pa nam je zaupala recept za svojo potičko, ki se jo speče kar v kozarčku. In pri tem še štiri druge recepte, ki so lahko iztočnica za domiselno slavnostno večerjo, ali pa darilo ...

Marko Pavčnik (Pavus) je pripravil slavnostni meni, kajti december ja čas, ko se hrani posvečamo še zlasti z zanimanjem in posvečenostjo. Za spretne roke in nekaj kuharskega znanja: zakaj pa ne. Za otroške roke pa je zgodba, ki smo jo pripravili z mojstrico zdrave hrane za malčke Marjetko Založnik: ideje, kako z otroki ustvarjamo luštne praznične prigrizke.

To je priloga, ki bo »zalegla« za ves december in še kak dan čez.