V nedeljo pečemo: Jabolčne lučke

Z okusom jabolčne pite ...

Objavljeno
14. avgust 2014 12.01
Pripravlja in fotografira Ana Bulat
Pripravlja in fotografira Ana Bulat
Letošnje poletje je resda malce muhasto, a se vseeno kdaj pa kdaj prileže doma pripravljen sladoled. Danes vam za poobedek ponujamo recept za lučke z okusom jabolčne pite.

Sestavine za 6 lučk:

200 g jabolk

žlica in pol rjavega sladkorja

žlička in pol cimeta

3–4 žlice vode

2 dl sladke smetane

240 g polnomastnega jogurta

2 žlici sladkorja v prahu


Priprava:

Jabolka olupimo in narežemo na zelo majhne koščke.

V kozici jih zmešamo z rjavim sladkorjem, cimetom in vodo. Kuhljamo na srednji temperaturi, da se malce zmehčajo in da sladkor karamelizira. Po potrebi dodamo še kakšno žlico vode.

Jabolka ohladimo. Polovico jih pretlačimo v kašo, polovico prihranimo.

Sladko smetano stepemo. V posebni posodi zmešamo jogurt in sladkor v prahu.

Dodamo stepeno smetano, jabolčno kašo in preostala dušena jabolka. Dobro premešamo in vlijemo v modelčke. Narejene lučke po želji prelijemo z malce medu, čokolade …