Januarski izziv: Jedi s kavo

Prvi tedni novega leta so vedno mlahavi: utrujeni smo, brez volje, mraz je in tema. Kot nalašč za kakšno kavo.

Objavljeno
24. december 2015 12.36
Chocolate-Coffee dessert with whipped cream, selective focus
K. C. R.
K. C. R.
In to je tema, po kateri vas sprašujemo: poznate kakšne dobre recepte, ki vključujejo ta čarobni napitek?

Ker gre za akcijo, ki traja že dolgo, samo zelo na hitro, za tiste, ki se bodo na novo priključili: vsak mesec lahko bralci Odprte kuhinje pošljejo dobre, preverjene recepte za sestavino ali temo, ki jo izberemo. Pošil­janje traja do zadnje nedelje v mesecu.

V tednu po tem s pomočjo kuharjev na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana skuhamo najboljše in izberemo tri, ki dobijo nagrado v obliki vrednost­nega bona: za 120, 60 in 40 evrov. Skratka, nič ne izbiramo na pamet.

Letos smo zaradi praktičnosti spremenili le to, kje najdete prijavni kuponček: ta bo vedno na velikem oglasu na eni od platnic, tako da vam ne bo treba rezati revije in s tem morda kakšnega recepta, ki bi ga potrebovali.

Pošiljanje poteka še vedno enako: če pošiljate po starem, v kuverti, morate tisti del, kjer je prijavnica z vašimi podatki, izrezati in priložiti, da bomo vedeli, kdo ste. Na kupončku pa je naveden tudi naslov, ki vam odpre še eno pot: tukaj je obrazec, ki vas bo vodil pri oddaji recepta. Januarja bomo zbirali do nedelje, 31.