Šesterica skrbno izbranih avtorjev spletnih blogov, posvečenih kulinariki, vas skozi svoje izkušnje, ideje in razmisleke vodi po vrtincu okusov, v katerem se mešajo elementi gurmanskih presežkov, zdravega prehranjevanja, sladkosnednih užitkov, eksotičnih začimb, pivske pene ..., ob katerih vam bodo zaigrale brbončice.
Za »kuhalnico« kulinaričnih blogov, s katerimi vam na Delo.si strežemo vsak četrtek ob 15. uri, se izmenjujejo:
Uroš Štefelin, vrhunski kuharski mojster in solastnik restavracije Vila Podvin
• Okusna tradicija: Odpreti in živeti
• Okusna tradicija: Bogastvo rečnih okusov
• Okusna tradicija: Ko se zaljubiš ... v tepko!
• Okusna tradicija: "Lubenske čpine"
• Okusna tradicija: V slogi je moč
• Okusna tradicija: Pot do kreiranja
• Okusna tradicija: Popolnost in pristnost v kulinariki
• Okusna tradicija: Kulinarični spomin(k)i
• Okusna tradicija: Zakaj kuharska šola?
• Okusna tradicija: Preveč ali pa premalo
• Okusna tradicija: Od gostinca do ideologa
• Okusna tradicija: Prihodnost turističnega raziskovanja hrane
• Okusna tradicija: Če bi bila naša restavracija v Avstriji ...
• Okusna tradicija: Prijatelji kuharji, kapo dol!
• Okusna tradicija: Bodimo vzor otrokom
• Okusna tradicija: Praznovali smo rojstni dan
• Okusna tradicija: Omejitve pri prehrani niso samo modna muha
• Okusna tradicija: Soustvarjamo nove zgodbe
• Okusna tradicija: Okusi Radolce
• Okusna tradicija: Povezovanje
• Okusna tradicija: Juhuhu, prazniki so tu
• Okusna tradicija: Fondiji v Podvinu
• Okusna tradicija: Kaj je JRE (Jeunes Restaurateursis)?
• Okusna tradicija: Čokoladno popotovanje po okusih Slovenije
• Okusna tradicija: V pričakovanju jubileja
• Okusna tradicija: Natakar, moja desna roka
Gorazd Potočnik, slaščičarski mojster, Sladkozvočje
• Razmišljaj sladko: Macaron, ali makron, ali poljubček
• Razmišljaj sladko: Trendi
• Razmišljaj sladko: Klasična poročna torta, ne, hvala
• Razmišljaj sladko: Težko prisluženi »kruh«
• Razmišljaj sladko: Slika iz čokolade, kako prosim?
• Razmišljaj sladko: Slaščica naj bo zdrava
• Razmišljaj sladko: Recept, resnična pomoč ali polnjenje medijskega prostora
• Razmišljaj sladko: Čokolada, najbolj opevana slaščica na svetu
• Razmišljaj sladko: Nikoli dovolj!
• Razmišljaj sladko: Street food je način življenja
• Razmišljaj sladko: Piškoti za stonse
• Razmišljaj sladko: Sladka zvestoba
• Razmišljaj sladko: Sladki tečaji
• Razmišljaj sladko: »Biotska raznovrstnost« sladic
• Razmišljaj sladko: Divje sladice
• Razmišljaj sladko: Evolucija rojstnodnevnih tort
• Razmišljaj sladko: Sladoled
• Razmišljaj sladko: Raznolika ponudba? Res?
• Razmišljaj sladko: Kako dokazati kvaliteto pred nakupom?
• Razmišljaj sladko: Sladka poslovna darila
• Razmišljaj sladko: Novi trendi
• Razmišljaj sladko: Sladka pisana pomlad
• Razmišljaj sladko: Vrtnice
• Razmišljaj sladko: Se res čuti glasba v sladicah?
• Razmišljaj sladko: Sarajevsko doživetje, prvič
• Razmišljaj sladko: Sarajevsko doživetje, drugič
Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic
• Zdravje v hrani: Dan za maline
• Zdravje v hrani: Kalij, marelična tortica in zdravje
• Zdravje v hrani: Žita niso zdrava hrana
• Zdravje v hrani: Tudi pregrešiti se moramo
• Zdravje v hrani: Zdrav, a okusen božič
• Zdravje v hrani: Okusne in zdrave sarme
• Zdravje v hrani: Mandljeva torta
• Zdravje v hrani: Krepimo svoja jetra
• Zdravje v hrani: Lubenica
• Zdravje v hrani: Bučna juha
• Zdravje v hrani: Fruktoza pod vprašajem
• Zdravje v hrani: Kandida
• Zdravje v hrani: Zimska ura prehranjevanja
• Zdravje v hrani: Novoletne zaobljube
• Zdravje v hrani: Hujšate in hujšate, pa se nič ne pozna?
• Zdravje v hrani: Res obstaja kaj, kar topi celulit?
• Zdravje v hrani: Črevesna metla
• Zdravje v hrani: Zakaj ne smete pozabiti na slive?
• Zdravje v hrani: Kostanj
• Zdravje v hrani: Tisti čas v letu
• Zdravje v hrani: Kaj je pa vam prinesel januar?
• Zdravje v hrani: Ali tudi vi čutite isto? Pomlad je pred vrati
• Zdravje v hrani: Brazilski oreščki
• Zdravje v hrani: Špinačna lazanja
• Zdravje v hrani: Breskve
• Zdravje v hrani: V jesen s hokaido bučo
• Zdravje v hrani: Rdeča leča
Klemen Rojnik, jedec, triatlonec in farmacevt
• Mastne kalorije: Noter in ven, vmes pa nalaganje
• Mastne kalorije: Obrat za 180 stopinj v neznano
• Mastne kalorije: Načrt za akcijo
• Mastne kalorije: Podiranje zidov
• Mastne kalorije: Ko enkrat steče, potem res steče
• Mastne kalorije: Bolj čuden od čudnega čudaka
• Mastne kalorije: Tekma X
• Mastne kalorije: Summa summarum
• Mastne kalorije: Lahko zavrtimo 6 minut nazaj?
• Mastne kalorije: Postaja ZOO
• Mastne kalorije: Slabe prehrane ne moreš odšportati!
• Mastne kalorije: Glava v zlatu, noge v blatu?
• Mastne kalorije: Sadje in zelenjava nas poskušata ubiti
• Mastne kalorije: Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana
• Mastne kalorije: »Ko si žejen, je že prepozno!«
• Mastne kalorije: Sonca nikar
• Mastne kalorije: Bolje kak kilogram preveč kot premalo?
• Mastne kalorije: Krive so zvezde. Oziroma geni!
• Mastne kalorije: Prehranska obžalovanja
• Mastne kalorije: med sladkimi prazniki
• Mastne kalorije: Okolje smo padli na glavo!
• Mastne kalorije: Najpomembnejši obrok dneva - spanje!
• Mastne kalorije: WTF je povečerjek?
• Mastne kalorije: Neupravičeno slab sloves hitre hrane
• Mastne kalorije: Lačni možgani
Anja Korenč, oblikovalka embalaže in soustanoviteljica marketinškega studia Fork.
• Zapakirano: Sem Anja in oblikujem embalažo
• Zapakirano: Oblikovalčev sindrom
• Zapakirano: Embalaža je pomembna!
• Zapakirano: Skuhaj, spakiraj, podari
• Zapakirano: Povej mi kaj ješ in povem ti kdo si
• Zapakirano: Mačka v žaklju? Ne, hvala!
• Zapakirano: Zgodba o barvah
• Zapakirano: Premalo izkoriščeno »nujno zlo«
• Zapakirano: Kam je vsa špeža šla
• Zapakirano: O čevljih in odnosu do hrane
Anita Lozar in Matej Pelicon, pivovarja in lastnika ajdovske craft pivovarne Pelicon.
• Hmeljni Zvarkoplov: Meglene gore hmelj
• Hmeljni Zvarkoplov: Odhajamo v Kalifornijo
• Hmeljni Zvarkoplov: Praznovanja dan
• Hmeljni Zvarkoplov: Rokenrol
• Hmeljni Zvarkoplov: Prinesite domov
• Hmeljni Zvarkoplov: Pesem limone
• Hmeljni Zvarkoplov: Belo poletje
• Hmeljni Zvarkoplov: Kako je Ajdovščino zajela Pivomanija
• Hmeljni Zvarkoplov: Pesem ostaja ista
***
Pero so medtem še opustili:
Marko Jamnik je fotograf, pisec pivovarskega bloga in pivovar.
• Urbano drozganje: Lotil sem se projekta craft pivovarne
• Urbano drozganje: Čim manj okusa po pivu in čim več marketinga? Ne!
• Urbano drozganje: Milanska domača varjena piva
• Urbano drozganje: Tektonik
• Urbano drozganje: Širjenje obzorij
• Urbano drozganje: Grenčica
• Urbano drozganje: Pivo za zimo
• Urbano drozganje: Kvas
• Urbano drozganje: Pivo je »in«
• Urbano drozganje: Divjak
• Urbano drozganje: Okušanje
• Urbano drozganje: Dopust - kolesarjenje
Vasja Golar, pivovar, pivovarna Bevog
• Iz pivovarskega kotla: Pivo, pijača, ki privre iz razpoke
• Iz pivovarskega kotla: Sprehod po pivofilski džungli
• Iz pivovarskega kotla: Pilsova revolucija in diktatura
• Iz pivovarskega kotla: Začelo se je v Ameriki, v deželi sanj in nočnih mor
Teja Kuk, socialna delavka ter vodja projekta in prostovoljka v projektu Skuhna (avtorica prvih štirih blogov je Tajda Blazinšek, antropologinja in prostovoljka)
• Svet na krožniku: Vzorci
• Svet na krožniku: Karavana neokusnih zablod
• Svet na krožniku: Uvertura v sobotno kulinarično delavnico
• Svet na krožniku: Povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si
• Svet na krožniku: Širni svet na vašem krožniku
• Svet na krožniku: Vrtiljak zgodb
• Svet na krožniku: Moč govora
• Svet na krožniku: Na kosilu pri zimbabvejskih starih starših
• Svet na krožniku: Nočna sadza
• Svet na krožniku: Zgodba, ki se skriva za (ali pred) žlicami ter prsti
• Svet na krožniku: Pristna lepota
Naj vam tekne!