- 150 g ajdove moke, žlička pecilnega praška
- zavitek vaniljevega pudinga
- 150 g mletih lešnikov
- 100 g čokoladnih koščkov, 200 g sladkorja
- po ščep cimeta in soli, 6 jajc
- 200 g masla, 350 g brusničnega džema
Priprava:
- Pečico vključimo na 180 stopinj.
- V skledo stresemo moko, vaniljev puding, mlete lešnike, čokoladne koščke, pecilni prašek, cimet in premešamo.
- Beljake ločimo od rumenjakov in stepemo trd sneg. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in stepemo, da postane zmes kremasta.
- Zmehčano maslo in 100 g sladkorja stepemo, da dobimo gladko kremo.
- K suhim sestavinam dodamo sneg beljakov, rumenjake in masleno kremo ter ročno dobro premešamo.
- V namaščen model za torto premera 26 cm stresemo polovico testa. Nanj potresemo polovico brusničnega džema, sledi druga polovica testa in preostanek džema.
- Pečemo 60 minut, nato ohladimo in po želji posipamo s sladkorjem v prahu.
Zakaj: Za ljudi, ki se izogibajo glutenu - tu je morda le v pudingu in pecilnem prašku. Brusnice pa so tako podcenjene, a za povrhu zdrave. Tole je recept, ki je hkrati preprost in nekaj posebnega.