La dolce vita

Jesensko pecivo z brusnicami je najslajši izbor leta 2016 Mirjam Grilc. Sočno! Boste poskusili?

Objavljeno
31. december 2016 10.38
K. C.
K. C.
Sestavine:

  • 150 g ajdove moke, žlička pecilnega praška
  • zavitek vaniljevega pudinga
  • 150 g mletih lešnikov
  • 100 g čokoladnih koščkov, 200 g sladkorja
  • po ščep cimeta in soli, 6 jajc
  • 200 g masla, 350 g brusničnega džema

 

Priprava:

  1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  2. V skledo stresemo moko, vaniljev puding, mlete lešnike, čokoladne koščke, pecilni prašek, cimet in premešamo.
  3. Beljake ločimo od rumenjakov in stepemo trd sneg. Rumen­jakom dodamo 100 g sladkorja in stepemo, da postane zmes kremasta.
  4. Zmehčano maslo in 100 g sladkorja stepemo, da dobimo gladko kremo.
  5. K suhim sestavinam dodamo sneg bel­jakov, rumenjake in masleno kremo ter ročno dobro premešamo.
  6. V namaščen model za torto premera 26 cm stresemo polovico testa. Nanj potresemo polovico brusničnega džema, sledi druga polovica testa in preostanek džema.
  7. Pečemo 60 minut, nato ohladimo in po želji posipamo s sladkorjem v prahu.

 

Zakaj: Za ljudi, ki se izogibajo glutenu - tu je morda le v pudingu in pecilnem prašku. Brusnice pa so tako podcenjene, a za povrhu zdrave. Tole je recept, ki je hkrati preprost in nekaj posebnega.