Lešnikovi piškoti s kakavom

Fini, okusni piškoti za bližajočo se jesen.

Objavljeno
18. september 2014 21.46
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Odlično se podajo k toplemu kakavu ali čaju.


Sestavine:

290 g moke (240 bele in 50 g pirine)
2 žlici kakava v prahu
50 g mletih lešnikov
70 g nasekljanih suhih fig
1/2 žličke cimeta
1/3 žličke pecilnega praška
130 g masla
100 g sladkorja
jajce
rjavi sladkor

Priprava:
Skupaj zmešamo moko, kakav v prahu, mlete lešnike, nasekljane suhe fige, cimet in pecilni prašek.
V posebni posodi stepemo maslo, sladkor in jajce. Dodamo vse suhe sestavine in ugnetemo testo. Oblikujemo ga v podolgovat valj, ga dobro zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro.
Delovno površino posujemo z rjavim sladkorjem in spočito, ohlajeno testo povaljamo v njem. (Tako bodo piškoti po robovih dobili hrustljavo skorjico.)
Testo narežemo na centimeter široke kolute – piškote –, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 175 stopinjah Celzija približno 12–14 minut.