Mafini z gozdnimi sadeži

Tokrat pečemo klasične, a zato nič manj slastne mafine.

Objavljeno
27. september 2014 21.45
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Da bodo jutra slajša (dajte kakšnega na stran še za ponedeljek, za sladek začetek tedna). Pa dober tek!

Sestavine:
180 g moke
70 g mletih mandljev
2 žlički pecilnega praška
120 g sladkorja
vaniljev sladkor
2 jajci
0,7 dl olja
170 g grškega jogurta (ali drugega polnomastnega jogurta)
150 g zamrznjenih gozdnih sadežev (borovnice, robide, maline)
drobljenček (za kapico mafina):
žlica sladkorja
40 g masla
3 žlice moke
1/2 žličke cimeta
papirčki za mafine


Priprava:
Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
Za drobljenček z rokami pregnetemo sladkor, moko, maslo in cimet. Ko nastanejo večje drobtinice, postavimo na stran.
V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek. Penasto stepemo sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Dodamo olje in jogurt. Premešamo in počasi dodajamo suhe sestavine. Na koncu ročno vmešamo še zamrznjene gozdne sadeže.
Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo s pripravljeno maso. Vsakega potresemo z malce drob­ljenčka. Pečemo jih 25 minut.