Medeni drobljenec z nektarinami

Glavne igralke v današnjem receptu so nektarine, odete v meden plašč.

Objavljeno
05. september 2014 14.02
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat

Posladek, preprost za pripravo, ki prija tako v toplih kot malo hladnejših, že skoraj jesenskih dneh.

Potrebujemo:

3 nektarine
žlica medu
žlička rjavega sladkorja
vaniljev ekstrakt
50 g pirinih kosmičev
50 g mletih mandljev
2 žlici nalistanih mandljev
2 zvrhani žlici medu
žlica sezama
50 g masla
sezam, mandlji

Priprava:

Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.
Nekatrine operemo in narežemo na koščke (velike približno 2 cm). Zmešamo jih z medom, rjavim sladkorjem in vaniljevim ekstraktom.
V posodi zmešamo pirine kosmiče, mlete in nalistane mandlje, med, sezam in nadrobljeno maslo. Z rokami dobro premešamo.
V pekač nadevamo pripravljene nektarine, po vrhu pa nadrobimo pripravljeno medeno zmes. Posujemo še z nalistanimi mandlji in sezamom in pečemo približno 25 minut. Pečeno pustimo stati 5 minut, nato postrežemo, lahko tudi s kepico vaniljevega sladoleda ali sladko smetano.

Namig: Drobljenca (crumble po ang.) ne režemo, ampak ga iz pekača zajamemo z žlico.