Sestavine:
- večja koleraba
- pol zelene
- večji korenček
- večja peteršiljeva korenina
- manjša čebula
- žlička masla
- košček svežega ingverja ali 1-2 žlički nastrganega suhega
- zelenjavna jušna osnova ali voda
Priprava:
- Čebulo narežemo in stresemo v lonec.
- Vso korenasto zelenjavo očistimo, grobo narežemo in prav tako stresemo v lonec. Dodamo maslo in na hitro popražimo, da bo imela juha bogat okus.
- Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo in, ko zavre, pokrito kuhamo kakšnih 10 - 15 minut, da se zelenjava zmehča. Če mamo svež ingver, ga malo pred koncem vstavimo v juho, da se zmehča, sicer ga v juho nastrgamo nazadnje.
- Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po juhi ponudimo domače polpete iz žitne kaše in zeleno solato s čičeriko.
Pa dober tek!