Ponedeljkov namig za kosilo: Korenasta juha z ingverjem

Juha krepkega okusa, za katero vam bo priprava vzela 10 minut, čas kuhanja pa še 10-15 minut.

Objavljeno
20. november 2015 11.49
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • večja koleraba
  • pol zelene
  • večji korenček
  • večja peteršiljeva korenina
  • manjša čebula
  • žlička masla
  • košček svežega ingverja ali 1-2 žlički nastrganega suhega
  • zelenjavna jušna osnova ali voda


Priprava:

  1. Čebulo narežemo in stresemo v lonec.
  2. Vso korenasto zelenjavo očistimo, grobo narežemo in prav tako stresemo v lonec. Dodamo maslo in na hitro popražimo, da bo imela juha bogat okus.
  3. Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo in, ko zavre, pokrito kuhamo kakšnih 10 - 15 minut, da se zelenjava zmehča. Če mamo svež ingver, ga malo pred koncem vstavimo v juho, da se zmehča, sicer ga v juho nastrgamo nazadnje.
  4. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po juhi ponudimo domače polpete iz žitne kaše in zeleno solato s čičeriko.


Pa dober tek!