Oblikovalska okuševalnica: S kuhinjo na poti

Oblikovalsko-kulinarični dogodek, ki je letos že osmo leto potekal v sklopu Meseca oblikovanja, je »nagradil« vse sodelujoče.

Objavljeno
19. november 2015 15.08
Ana Strnad Hočevar
Ana Strnad Hočevar
Mesec oblikovanja je letos že osmo leto zapored postregel s samostojnim oblikovalsko-kulinaričnim dogodkom Oblikovalska okuševalnica. Večer je bil sicer tekmovalne narave, čeprav se v polni industrijski dvorani nekdanje tiskarne Mladinske knjige za Bežigradom v Ljubljani to sploh ni čutilo.

Oblikovno vrhunsko predstavljene gurmanske grižljaje je povezovala skupna tema, pod imenom Kuhinja na poti, ustvarjene mikroambiente in dogajanje med njimi pa Boštjan Napotnik. Posebnost letošnjega izbora najboljših je bila ta, da je bilo vseh 12 ekip nagrajenih za najboljšo ekipo leta. Strokovna žirija v sestavi dr. Irene Fonda,  Andreja Kuharja, prof. Vladimirja Pezdirca in Zmaga Novaka, ustanovitelja Meseca oblikovanja je bila soglasna, da so vse ekipe dosegle nivo, na katerega so vsi ponosni.

Posamezno ekipo boso sestavljali kuharski mojster, ki je poskrbel za vrhunsko kulinarično specialiteto, izdelovalec unikatnega izdelka in oblikovalec, katerega naloga je bila oblikovati mikroambient, v katerem se bosta izdelek in kulinarika povezala v celoto.

Kuhinja na poti

Letošnja tema Oblikovalske okuševalnice je bila, kako ponuditi izkušnjo vrhunske kulinarike na poti - v avtomobilu ali na kolesu, motornem kolesu, jadrnici, avtobusu, vlaku, letalu ... Kako so se znašle ekipe si poglejte v fotogaleriji.